ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Ανακοίνωση “NAVA” – “Πλήρως αδειούχο, την Πέμπτη λειτουργεί κανονικά”

"το NAVA από σήμερα λειτουργεί κανονικά με πλήρη συμμόρφωση σε όλα τα υφιστάμενα διατάγματα"

Στιγμιότυπο 2020 06 16 16 exclusive, NAVA Seaside, Πρωταράς

Με ανακοίνωσή της σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του “Nava Seaside” στον Πρωταρά ενημερώνει για την εξέλιξη στην υπόθεση άρσης του διατάγματος προσωρινής αναστολής του υποστατικού μετά από σημερινή συνεδρίαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και ότι κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας:

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Η εταιρεία SEMENAL INVESTMENTS LTD ανακοινώνει σήμερα 16 Ιουνίου 2020, ότι το επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αφού διαπίστωσε ότι το επαγγελματικό υποστατικό της εταιρείας με την ονομασία “NAVA” ήταν πλήρως αδειούχο από όλες τις Αρμόδιες Αρχές και διέταξε τη μη συνέχιση του διατάγματος ημερομηνίας 9 Ιουνίου 2020 με το οποίο είχε αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του εν λόγω επαγγελματικού υποστατικού. Με βάση τα ανωτέρω, το “NAVA” από σήμερα λειτουργεί κανονικά με πλήρη συμμόρφωση σε όλα τα υφιστάμενα διατάγματα. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγαπητούς μας πελάτες και το ευρύ κοινό ότι οι πόρτες του “NAVA” θα ανοίξουν την Πέμπτη στις 8:00μ.μ.”

Άρση διατάγματος αναστολής λειτουργίας από Δικαστήριο

Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού το κέντρο αναψυχής, στο οποίο το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε στις 9 Ιουνίου προσωρινό διάταγμα αναστολής της λειτουργίας του, ύστερα από αίτημα της Αστυνομίας.

Σήμερα ήταν καθορισμένο να εκδικαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου η ένσταση που υπέβαλαν ιδιοκτήτες του κέντρου αναψυχής στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ως προς την εγκυρότητα προσωρινού διατάγματος αναστολής λειτουργίας του.

Ωστόσο σήμερα οι δικηγόροι των ιδιοκτητών παρουσίασαν ενώπιον του Δικαστηρίου την άδεια λειτουργίας που εξασφάλισε το υποστατικό απο το Υφυπουργειο Τουρισμου με αποτέλεσμα το προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας του κέντρου να ακυρωθεί και αυτό να λειτουργεί πλέον κανονικά.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η αίτηση της Αστυνομίας για προσωρινή αναστολή λειτουργίας του υποστατικού βασιζόταν στο Νόμο Περί Λειτουργίας των Κέντρων Αναψυχής και όχι πάνω στο Περι Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, ο οποίος δεν παρέχει εξουσία στην Δύναμη να ζητήσει αναστολή λειτουργίας ενός υποστατικού που δεν κατέχει άδεια.

Όσο αφορά τις εννέα συνολικά υποθέσεις που η Αστυνομία καταχώρησε στις 9 Ιουνίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, εναντίον των ιδιοκτητών του κέντρου αναψυχής, αυτές θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σημειώνεται ότι πέντε από τις κατηγορίες αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και τέσσερις υποθέσεις αφορούν τη λειτουργία του υποστατικού χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Παραλιμνίου στην Αστυνομία στις 9 Ιουνίου 2020, ενημερώνει ότι το υποστατικό κατείχε άδειες λειτουργίας εστιατορίου και άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών από τις 6 Ιουνίου 2020.

82307179 855547758187124 28497654802332790 o 1 exclusive, NAVA Seaside, Πρωταράς

Πηγή: Famagusta.News / ΚΥΠΕ