ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Εικόνες από τη φουσκωτή βάρκα με την οποία έφθασαν οι Σύροι πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ)

©Famagusta.News

Σε σπίτι συγγενών τους στη Λευκωσία διαμένουν οι δέκα μετανάστες από τη Συρία, που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα να επιβαίνουν σε πλοιάριο στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Πρωταρά.

https://youtu.be/dJDHyuS-RX4

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δέκα άτομα, μέλη μιας πενταμελούς και μια τετραμελούς οικογένειας, και ένας φίλος τους, μετέβησαν το πρωί στη Λευκωσία για να διαμείνουν σε σπίτι συγγενών τους.

©Famagusta.News

Όπως ανέφεραν στην Αστυνομία, ξεκίνησαν χθες από τη Συρία με δικό τους φουσκωτό σκάφος για να έρθουν στην Κύπρο και να μείνουν με συγγενείς τους στη Λευκωσία.

Οι δέκα μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, δεν αποδέχθηκαν πρόταση των αρμόδιων υπηρεσιών να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο και ανέφεραν ότι ήθελαν να μείνουν σε σπίτι συγγενικών τους ατόμων στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 01:40 σήμερα τα ξημερώματα η αστυνομική άκατος «Ακάμας» απέπλευσε έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτου σκάφους ανοικτά του Πρωταρά.

Η άκατος προσέγγισε το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 10 μετανάστες, οι οποίοι αφού επιβιβάστηκαν στην άκατο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμανάκι της περιοχής. Στο λιμανάκι μεταφέρθηκε επίσης και το σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ