ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Καρέ-καρέ η διάσωση μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 0694 scaled exclusive, Μετανάστες, Πρωταράς

Γύρω στις 9:30, περίπου το πρωί, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών που εντοπίστηκαν σε βάρκα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η βάρκα με τους μετανάστες έγινε αντιληπτή από σκάφος της λιμενικής στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο και αμέσως διενεργήθηκε επιχείρηση διάσωσης.

Δείτε τo βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News:

Κινητοποιήθηκε πλοιάριο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Παραλιμνίου, η οποία οδήγησε τη βάρκα στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου, περιοχή Golden Coast στον Πρωταρά και σ’αυτήν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέβαιναν 28, περίπου, άτυποι μετανάστες, από Συρία και Λίβανο, 9 εκ των οποίων είναι ανήλικοι. Ανάμεσά τους και ένα παιδί με κινητικά προβλήματα καθώς και μία επταμελής και μία τετραμελής οικογένεια.

DSC 0691 exclusive, Μετανάστες, Πρωταράς
Στην περιοχή ήδη βρίσκονται οι υπηρεσίες της Δημοκρατίας, μέλη της Αστυνομίας, της Υπηρεσίας ΑΛλοδαπών και μετανάστευσης, λειτουργοί της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας, νοσηλευτικό προσωπικό, μέλη της Πολιτικής Άμυνας καθώς και από την Αντιτρομοκρατική.

DSC 0723 exclusive, Μετανάστες, Πρωταράς

Γίνεται η καταγραφή των στοιχείων τους και σωματικός έλεγχος και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στον Χώρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτρυμιθιά.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News:

DSC 0693 exclusive, Μετανάστες, Πρωταράς DSC 0694 exclusive, Μετανάστες, Πρωταράς DSC 0709 exclusive, Μετανάστες, Πρωταράς DSC 0728 exclusive, Μετανάστες, Πρωταράς DSC 0727 exclusive, Μετανάστες, Πρωταράς DSC 0735 exclusive, Μετανάστες, Πρωταράς

Famagusta.News