ΠΡΩΤΑΡΑΣ – “Nava”: Λειτουργεί κανονικά την Πέμπτη, αναστέλλεται το διάταγμα

Παρουσίασε άδεια λειτουργίας από Υφυπουργείο Τουρισμού και λειτουργεί κανονικά

IMG 0057 scaled exclusive, NAVA Seaside, Πρωταράς

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου εξετάστηκε σήμερα η ένσταση που υπέβαλαν ιδιοκτήτες κέντρου αναψυχής στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ως προς την εγκυρότητα προσωρινού διατάγματος αναστολής λειτουργίας του, που εξέδωσε το Δικαστήριο στις 9 Ιουνίου, αφού επανειλημμένως παραβίαζε τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο.

Η ένσταση υποβλήθηκε λίγες μέρες μετά την έκδοση του προσωρινού διατάγματος αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία.

Αναστέλλεται το διάταγμα και ανοίγει κανονικά

Πληροφορίες του Famagusta.News αναφέρουν ότι σήμερα το επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέτασε την ουσία της υπόθεσης που αφορούσε κατ’ ισχυρισμός διάπραξη αδικημάτων από πλευράς των κατηγορουμένων. Παράλληλα υπήρχε και αίτημα της Αστυνομίας για αναστολή της λειτουργίας του υποστατικού καθότι λειτουργούσε χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο και σύμφωνα με τα πιστοποιητικά τα οποία έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο, διαπιστώθηκε ότι έχει πλεόν συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης και υπάρχει εκδομένη από τις 15 Ιουνίου άδεια λειτουργίας του υποστατικού από το Υφυπουργείο Τουρισμού και ως εκ τούτου, από τούδε και στο εξής το υποστατικό είναι αδειούχο για λειτουργία.

Συνεπώς, το αίτημα της Αστυνομίας για αναστολή της λειτουργίας του υποστατικού προκειμένου «να τερματιστεί οποιαδήποτε παρανομία» καθίσταται άνευ αντικειμένου κι αυτό γιατί έχει εξασφαλίσει, πλέον, άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Όσον αφορά στα αδικήματα για παραβίαση των διαταγμάτων του περί λοιμοκάθαρσης νόμου και λειτουργίας του υποστατικού χωρίς άδεια λειτουργίας κατά τον επίδικο χρόνο των καταγγελιών, αυτά, σύμφωνα με την εξέταση της υπόθεσης, αφορούν στην ουσία της υπόθεσης κι αυτά παραμένουν για εκδίκαση και είτε θα γίνει παραδοχή, είτε το δικαστήριο θα προχωρήσει σε ακρόαση για τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία στις 9 Ιουνίου καταχώρησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, εναντίον των ιδιοκτητών του κέντρου αναψυχής, πέντε υποθέσεις που αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και τέσσερις υποθέσεις αφορούν τη λειτουργία του υποστατικού χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ το υποστατικό κατείχε Άδεια Λειτουργίας από την τοπική αρχή και Άδεια Πώλησης Οινοπνευματωδών Ποτών.

Famagusta.News