ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι – Δείτε βίντεο και εικόνες

Πρωτοφανείς εικόνες επικρατούν από σήμερα το πρωί στην επαρχία Αμμοχώστου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες την περιοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αδιάβατοι και επικίνδυνοι ήταν όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στον Πρωταρά την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη το πρωί, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Επίσης πλημμυρισμένοι δρόμοι υπήρχαν στο Παραλίμνι και στην Αγία Νάπα. Καταβάλλονται προσπάθειες τόσο από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και από τις τοπικές αρχές για αποκατάστασή τους.

DSC 3870 exclusive, Καιρός, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
©Famagusta.News

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι από τις 06:20 το πρωί ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής σε 26 επεισόδια στην Επαρχία Αμμοχώστου στις περιοχές Παραλιμνίου, Κάππαρη και Αγίας Τριάδας.

DSC 3860 exclusive, Καιρός, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
©Famagusta.News

Τα επεισόδια αφορούν επίσης ως επί το πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους και κατοικίες στις περιοχές Παραλιμνίου-Κάππαρη-Αγία Τριάδα.

DSC 3848 exclusive, Καιρός, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
©Famagusta.News

Επίσης υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

DSC 3844 exclusive, Καιρός, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
©Famagusta.News

Έχει κληθεί εκτός υπηρεσίας προσωπικό και εργάζονται επί του παρόντος 4 συνεργεία τα οποία θα αυξηθεί ο αριθμός τους και θα ενισχυθούν και από την Πολιτική Άμυνα και τους Δήμους Παραλιμνίου και Άγια Νάπας.

DSC 3835 exclusive, Καιρός, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
©Famagusta.News

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, μετά την έντονη και ξαφνική νεροποντή που έπληξε την ευρύτερη περιοχή νωρίς το πρωί, το νερό στους χειμμάρους ήταν ορμητικό και μετέφερε μαζί όγκους λάσπης και χωμάτων από τις γύρω αγροτικές περιοχές. “Αποτέλεσμα”, όπως είπε, “να φραγούν τα φρεάτια ομβρίων υδάτων σε κάποιες κατοικημένες περιοχές”.

DSC 3859 exclusive, Καιρός, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
©Famagusta.News

Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη επλήγησαν κυρίως οι περιοχές Αγίας Τριάδας, Κάπαρι, Πρωταρά, Κάβο Γκρέκο. Όλα τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός και εργάζονται προς αποκατάσταση των ζημιών.

Στο μεταξύ, δεκάδες αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί μέσα σε τεράστια λίμνη που δημιουργήθηκε από τις βροχές στον Πρωταρά. Ο δρόμος Παραλιμνίου-Πρωταρά είναι κλειστός από το ύψος των φώτων τροχαίας Πρωταρά.

DSC 3856 exclusive, Καιρός, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
©Famagusta.News

Ίδιο σκηνικό και στον κυκλικό κόμβο Κάππαρη όπου λόγω των νερών και όγκων λάσπης που μετέφεραν οι χείμμαροι, παραμένει κλειστός στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με απόφαση του Επάρχου Αμμοχώστου, όλα τα διαθέσιμα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης θα συνδράμμουν το έργων των Δήμων που έχουν πληγεί.

Famagusta.News / Με πληροφορίες από PhileNews.com