Προβληματισμός ξενοδόχων για κρατήσεις σε Αγία Νάπα-Πρωταρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων για την τουριστική περίοδο, η οποία παρουσιάζεται "μουδιασμένη" σε σχέση με την περσινή

Εικόνα Αρχείου

Ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με πέρυσι είναι οι αφίξεις τουριστών κατά την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου. Το γεγονός παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Σάββας Περδίος κατά την παρουσίαση του δεκαετούς πλάνου των δράσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού στο Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία των ξενοδόχων πριν την έναρξη του καλοκαιριού μετατρέπεται, πλέον, σε προβληματισμό για το αν τουλάχιστον θα συγκρατηθούν οι περσινοί αριθμοί ρεκόρ.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας, ο Μάης κινήθηκε αρκετά καλά και σε σύγκριση με τον περσινό Μάιο ήταν πολύ κοντά, ενώ υπολογίζεται ότι υπήρξε απόκλιση της τάξεως του 5%. Προβληματισμός υπάρχει για τον Ιούνιο και τους επόμενους μήνες που ακολουθούν.

Παρ’ όλα αυτά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος οι ξενοδόχοι είναι και η πληρότητα των νέων κλινών και των νέων ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν προστεθεί.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας ανέφερε: “Υπάρχει το θέμα του του ρουβλιού που είναι αρκετά αδύνατο, υπάρχει η αβεβαιότητα στην Αγγλική αγορά, υπάρχει το θέμα του Airbnb και άλλα που συνιστούν αυτόν το πρόβλημα.”

Την ίδια ώρα στα κατεχόμενα ο νέος λεγόμενος “υπουργός τουρισμού” Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι στόχος της ψευδοκυβέρνησης είναι τα 2 εκατομμύρια τουρίστες και τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια μέσω κινήτρων στα παράνομα αεροπορικά δρομολόγια από και προς Τουρκία αλλά και στη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος στα ξενοδοχεία.

SigmaTV / Famagusta.News