Πυρίλης για Καρούσο: “Χαίρομαι που ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο” (ΒΙΝΤΕΟ)

"Αποχωρώ από την πολιτική" ανέφερε ο Θεόδωρος Πυρίλλης

pyrillis karoysos Γιάννης Καρούσος, Θεόδωρος Πυρίλλης, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

“Ηταν και θα είναι ο μικρός μου αδελφός” είπε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, για τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννο Καρούσο, λέγοντας ότι “χαίρεται που ο μαθητής ξεπέρασε το δάσκαλο”.

“Για εμένα ήταν και είναι ο μικρός μου αδελφός, μπορεί να υπήρξαν διαφορές αλλά αυτά υπάρχουν μεταξύ αδελφών, δεν αλλάζει τίποτα, είναι ικανότατος και χαίρομαι που ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο. Πιστεύω ότι και στο νέο Υπουργείο το οποίο αναλαμβάνει έχει τις ικανότητες να προχωρήσει με νέες ιδέες, νέους δυναμικούς τρόπους λειτουργίας και καινοτομίες.”

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η υπουργοποίηση Καρούσου έχει να κάνει με θέματα μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε ότι δεν νομίζει ότι υπήρξε παρασκήνιο, τουλάχιστον εις γνώση του και υπενθύμισε ότι το όνομα του Γιάννη Καρούσου “παίχτηκε” ξανά για θέση Υπουργού.

“Χαιρόμαστε που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτέλους βρήκε ότι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου υπάρχουν ικανοί άνθρωποι”, σχολίασε.

“Αποχωρώ από την πολιτική”

“Η πρόθεση μου είναι η αποχώρηση από την πολιτική”, είπε ο κ. Πυρίλλης απαντώντας σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει τη Δημαρχία του νέου Δήμου. Το ιδανικό για εκείνον, σχολίασε, θα είναι να γίνει παράταση, όπως συζητείται, μέχρι το 2024, όταν και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη υπό τη δημαρχία του, θα παραδοθούν.

Απαντά στις αντιδράσεις για το όνομα του Δήμου

Σχολιάζοντας τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης απέδωσε τα εύσημα στον Υπουργό και την ομάδα διαπραγμάτευσης ένωσης Δήμων, κάνοντας λόγο για επανάσταση, η οποία θα προσφέρει καλύτερη ζωή στους πολίτες και θα παρέχει ανεξαρτησία πολιτική και οικονομική στους Δήμους.

Πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν υπήρξε συζήτηση του ονόματος των νέων Δήμων, αφού πρόκειται για κάτι το οποίο πρέπει να μελετηθεί μετά την έγκριση του νομοσχεδίου. Σχολίασε επίσης ότι το brand name δεν είναι μόνο η ονομασία “Αγία Νάπα” ή “Πρωταράς” αλλά και οι διάφορες γνωστές παραλίες και περιοχές των δύο τουριστικών περιοχών, οπότε δεν είναι αναγκαίο το brand name να είναι και το όνομα ενός Δήμου.

Σημείωσε επίσης ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει ακόμα και τον αγροτικό δήμο, τον Δήμο Κοκκινοχωρίων, σε ό,τι χρειάζεται.

Πηγή: AlphaNews.Live