Πυρίλλης: “Δέχομαι καταγγελίες γιατί δεν ενδίδω σε ρουσφέτι” (βίντεο)

Στην τηλεοπτική εκπομπή του Sigma “Μεσημέρι και Κάτι” βρέθηκε σήμερα καλεσμένος ο Δήμαρχος του Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου απάντησε σε όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” σχετικά με καταγγελίες τις οποίες διερευνά εναντίον του ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” και στην Κατερίνα Χριστοφίδου ο Θεόδωρος Πυρίλλης αποκάλυψε ότι δέχεται κατά καιρούς καταγγελίες οι οποίες φθάνουν στον Γενικό Ελεγκτή από διάφορους ιδιώτες γιατί δεν ενδίδει σε πιέσεις που ασκούνται.

Ανέφερε, επίσης, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί ομόφωνα και στα πλαίσια νομιμότητας, κυρίως όσον αφορά τα έργα που γίνονται στις παραλίες.

Σημείωσε, επίσης, ότι επειδή γνώριζε τα όσα του καταλογίζει ο Γενικός Ελεγκτής, σε χθεσινή του ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημοσίευσε τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του.

Όσον αφορά στην καταγγελία της αγοραπωλησίας τεμαχίου σε περιοχή την οποία πραγματοποίησε έργα ο Δήμος Παραλιμνίου, ο ίδιος ανέφερε ότι όλες οι δοσοληψίες της αγοράς έγιναν πριν η δημοτική αρχή αποφασίσει να κάνει οποιεσδήποτε εργασίες. Σημείωσε, παρά ταύτα, ότι ενώ αναφέρεται στην επιστολή του Γενικού Ελεγκτή ότι αγόρασε τεμάχιο εντός της νεκρής ζώνης, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει κάνει καμία αγορά τεμαχίου εντός της νεκρής ζώνης.

Πυρίλλης: “Ζητώ έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα”

Σε απάντηση προς τον Γενικό Ελεγκτή ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε ότι έχει ο ίδιος αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα στην οποία του επισυνάπτει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τον αθέμιτο ανταγωνισμό για τον οποίο κατηγορείται και τα έργα στις παραλίες για τα οποία τον κατηγορεί ο Γενικός Ελεγκτής και τον καλεί να διερευνήσει αν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ή εύλογη υποψία για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα να το διερευνήσει και να δώσει εντολή να ξεκινήσουν ανακρίσεις.

Ανέφερε, επίσης, ότι κάτι παρόμοιο συνέβη και τον Ιούνιο του 2016 όταν πρωτοσέλιδος τίτλος της ίδιας εφημερίδας έγραφε ότι ανοίγονται εφτά φακέλοι στον Δήμο Παραλιμνίου. Ο ίδιος τότε, προς απάντηση απέστειλε στον Γενικό Ελεγκτή πληρεξούσια έγγραφα με τα οποία ο ίδιος μπορεί να ελέγξει τα περιουσιακά του στοιχεία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό μέχρι το 2026.

Σε απάντηση της Κατερίνας Χριστοφίδου αν έχει δεχτεί πιέσεις για ρουσφέτι ο ίδιος απάντησε με νόημα ότι όταν υπάρχουν άτομα που κατέχουν μεγάλες εκτάσεις γης οι οποίες εμποίζουν την πρόσβαση προς την παραλία και η δημοτική αρχή προσπαθεί να κάνει έργα για την απόκτηση πρόσβασης από το κοινό, τότε είναι επόμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, να υπάρχουν και οι ανάλογες αντιδράσεις.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024