Πυρίλλης για παραλίες: “Στόχος να διαφυλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν” (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις για το θέμα των καταγγελιών για τις ξαπλώστρες στις παραλίες παραχώρησε στο Famagusta.News o Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, οι ανάγκες του τουρισμού και τα αιτήματα των οργανωμένων ξένων ταξιδιωτικών γραφείων καθώς και του ΠΑΣΥΞΕ για την ανάγκη να υπάρχουν διαθέσιμα κρεβατάκια προς τους τουρίστες ήταν κάτι το οποίο απασχόλησε τη δημοτική αρχή και μετά από την πρακτική που παρατηρήθηκε να εφαρμόζει ο Δήμος Αγίας Νάπας τα τελευταία πέντε χρόνια έλαβε την απόφαση ο Δήμος Παραλιμνίου εφαρμόσει αυτό το μέτρο, δηλαδή την προενοικίαση ποσοστού 10% από τις ξαπλώστρες σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Με το μέτρο αυτό, ανέφερε, δίδεται σημασία και ελπίδα στο να διατηρηθεί η αειφορία ως τουριστικός προορισμός, για τη διατήρηση του 22% που συμβάλλει ο τουρισμός στο ΑΕΠ της χώρας και να διατηρείται. Αυτή είναι η προσπάθεια, είπε ο κ. Πυρίλλης και υποστήριξε ότι θα πρέπει τον τουρισμό μας να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και είναι ένα μέτρο προς την φιλοξενία που πρέπει να παρέχουμε στους ξένους επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης:
Αλαλούμ με τις παραλίες – Καταγγελίες από Μαύρου – Τί απαντά ο Πυρίλλης (ΒΙΝΤΕΟ)
Λοΐζος Λοΐζου: «Δεμένα τα χέρια της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών» (ΒΙΝΤΕΟ)
Συζήτηση για τις ξαπλώστρες στη Βουλή – Τί ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσον αφορά το μέτρο προενοικίασης σε ξενοδοχειακές μονάδες, ξεκαθάρισε ότι είναι λιγότερο από 10% σε κάποιες παραλίες που έχουν παραχωρηθεί και ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν στερήσει το δικαίωμα σε οποιοδήποτε ντόπιο, ή ακόμα για ξένο ο οποίος δεν διαμένει σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο να μπορεί να χρησιμοποιήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία.

Είναι σημαντικό, ανέφερε, να ξεκαθαριστεί, ότι εκεί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 600 κρεβατάκια έχουν παραχωρηθεί τα 60. Άρα υπάρχουν τα 540 κρεβατάκια ελεύθερα για χρήση από το κοινό. Επίσης υπάρχει το 50% της παραλίας, είναι ελεύθερο για χρήση από το κοινό είτε με τη δική του ομπρέλα, είτε με την πετσέτα του ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας που χρησιμοποιεί την παραλία και ο μεγαλύτερος ελεύθερος χώρος είναι στο μπροστινό μέρος της παραλίας δηλαδή αντί να υπάρχουν τρία μέτρα απόσταση από το νερό, η πρώτη ομπρέλα που τοποθετεί ο δήμος, στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι 6, 8 και 10 μέτρα απόσταση από την υψηλότερη στάθμη της θάλασσας. Αυτός σημαίνει ότι ο μπροστινός χώρος δίνεται για χρήση στο κοινό.

Συνέχισε λέγοντας: “Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις τις οποίες υπάρχουν και ας σκεφτούμε πιο πλατιά ότι πρέπει να διαφυλάξουμε το τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε στον τόπο μας. Σίγουρα μας ενδιαφέρουν και οι ντόπιοι επισκέπτες όμως να μην ξεχνούμε ότι στην οικονομία του τόπου δίνει πνοή, δίνει αίμα ο τουρισμός.  Εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε παραχωρήσει χώρο ή δικαίωμα σε οποιονδήποτε να παρέχει υπηρεσίες επί της παραλίας. Τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν όλα στο δήμο Παραλιμνίου και ο δήμος Παραλιμνίου έχει προενοικιάσει για 200 ημέρες τα κρεβατάκια σε κάποιους ξενοδόχους που έχουν αιτηθεί. Σίγουρα Οι ξενοδόχοι έχουν αιτηθεί να νοικιάσουν μεγαλύτερο αριθμό, αντ’ αυτού το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και έδωσε ένα πολύ μικρό μέρος ακριβώς για να μην υπάρχουν πιο πολλά προβλήματα.”

Famagusta.News