“Οι καταθέσεις ενός πρόσφυγα” από τη Ρωμηοσύνη

RWMIOSYNI Θεατρική Παράσταση, Θέατρο, Ρωμηοσύνη

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ” ανεβάζει φέτος την κυπριακή κωμωδία του Μπάμπη Χαραλάμπους “Οι καταθέσεις ενός πρόσφυγα” την Τετάρτη 23 και την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, 8:00μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Xenion High School.

Η υπόθεση του έργου, η οποία απηχεί πραγματικά γεγονότα, εκτυλίσσεται λίγο μετά την τουρκική εισβολή και αναφέρεται στην περίπτωση ενός πρόσφυγα, ο οποίος κατηγορείται και τυγχάνει δυσμενούς μεταχείρισης εξαιτίας των καθημερινών ύποπτων επισκέψεών του σε μία Τράπεζα. Με την υποψία καταθέσεων και κατοχής χρημάτων ο πρωταγωνιστής βιώνει περίεργες και αλλόκοτες καταστάσεις, κωμικές παρεξηγήσεις και γελοίες εξελίξεις μέσα στην οικογένεια, με τον περίγυρο αλλά και με τις κρατικές υπηρεσίες. Μέχρι που στο τέλος το μυστήριο θα καταλήξει στην Αστυνομία, όπου και θα εξιχνιαστεί πλήρως.

Ο συγγραφέας Μπάμπης Χαραλάμπους

Γεννήθηκε το 1942 στον Άγιο Γεώργιο Σπαθαρικού της επαρχίας Αμμοχώστου. Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου. Αργότερα είχε διετή μετεκπαίδευση στην Αθήνα. Ασχολείται με διάφορα είδη του γραπτού λόγου, κυρίως με το χιουμοριστικό διήγημα. Το 1980 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό χιουμοριστικού διηγήματος “ΑΛΕΚΟ” στη Βουλγαρία. Το 1998 πήρε το πρώτο βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου με τις εύθυμες ιστορίες του χαζομπαμπά. Άρχισε να δημοσιεύει ευθυμογραφήματά του το 1969, ενώ θεατρικά του έργα μεταδόθηκαν κατά καιρούς από το ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Παράλληλα, έχει εκδώσει μέχρι σήμερα δεκαπέντε βιβλία: “Ο Αττίλας κι εγώ”, “Ο αγνοούμενος”, “Αυτοί που δεν στεριώνουνε”, “Θα σου στήσουμε ανδριάντα θέλεις δε θέλεις!”, “Με το ζόρι ανδριάντα”, “Οι συνταξιούχοι” και τα παιδικά βιβλία: “Οι άθλοι της Μαριάννας και του χαζομπαμπά της”, “Ο μπαμπάς κι η Μαριάννα τουρίστες στην Ιταλία”, “Τι έξυπνος που είσαι, μπαμπά!”, “Ο μπαμπάς ο εξυπνάκιας”, “Ο πονηρός γάτος Ανδρόνικος”, “Η νεράιδα κι η μάγισσα”, “Ο Τζιτζιρής ο τζίτζικας”, “Με την άδειά σου, μπαρμπα-Αίσωπε” και “Τα γουρούνια δραπέτευσαν”. Θεατρικά του έργα είναι οι κωμωδίες “Οι καταθέσεις ενός πρόσφυγα”, “Με το ζόρι ανδριάντα”, “Νεκροταφείο για τους ζωντανούς”, “Γιατί σφύριζε το ασθενοφόρο;” και το έμμετρο δράμα “Ο αγνοούμενος”.