ΣΙΚΑ Αμμοχώστου: Δυσαρέσκεια για τη δημοσιοποίηση ονόματος εστιατορίου από Υπ.Υγείας

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε την επιχείρηση, αλλά και όλες τις επιχειρήσεις της Επαρχίας Αμμοχώστου, που με αίσθημα ευθύνης προς το κοινό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και προχώρησαν στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, παρόλο που δεν ήταν υποχρεωμένες να το πράξουν»

Την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση του εκφράζει μέσω ανακοίνωσης του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής επαρχίας Αμμοχώστου για την δημοσιοποίηση του ονόματος του εστιατορίου στον Πρωταρά στο οποίο εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Υπενθυμίζουμε ότι τα κρούσματα βρέθηκαν σε δύο υπό πρόσληψη άτομα
που δέν είχαν ξεκινήσει ακόμη να εργάζονται στο εστιατόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Υπό πρόσληψη οι υπάλληλοι που στάλησαν για έλεγχο από το εστιατόριο με τα δύο κρούσματα

Αυτούσια για ανακοίνωση:

Με μεγάλη απογοήτευση είδαμε σήμερα το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει την επωνυμία της επιχείρησης εστίασης, όπου εντοπίστηκαν χθες 2 θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Μια ανακοίνωση που δεν εξυπηρετεί απολύτως κανένα σκοπό και δεν συμβάλει σε καμία περίπτωση στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιχείρηση δεν είχε επαναλειτουργήσει.

Καταρχάς θα θέλαμε να συγχαρούμε την επιχείρηση, αλλά και όλες τις επιχειρήσεις της Επαρχίας Αμμοχώστου, που με αίσθημα ευθύνης προς το κοινό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και προχώρησαν στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, παρόλο που δεν ήταν υποχρεωμένες να το πράξουν.

Δυστυχώς όμως ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις ανταποδίδεται από την Κυβέρνηση με τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας τους. Η δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων στις οποίες εντοπίζονται θετικά κρούσματα θα πετύχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που σωστά επιδιώκει να πετύχει η Κυβέρνηση. Αντί δηλαδή να έχουμε εικόνα για την διασπορά του ιού σε επαγγελματικούς κλάδους, οι επιχειρήσεις δεν θα διενεργούν διαγνωστικά τεστ καθώς η ζημιά που πιθανόν να τους προκαλέσει η δημοσιοποίηση της επωνυμίας τους σε περίπτωση που εντοπισθούν θετικά κρούσματα θα είναι τεράστια.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι προς το παρόν δεν έχει δοθεί επί της ουσίας καμία στήριξη προς τις επιχειρήσεις και το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών των κέντρων αναψυχής που επαναλειτούργησαν είναι μηδαμινός, η όποια δημοσιοποίηση της επωνυμίας τους πιθανόν να τους οδηγήσει στην καταστροφή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας έχει αποφασίσει όπως δεξιωθεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όταν αυτή θα επαναλειτουργήσει, ως ένδειξη συμπαράστασης.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι οι αυξήσεις στα εξώδικα προστίματα και στις ποινές που δύναται να επιβληθούν σε επιχειρήσεις για παραβίαση διαταγμάτων και του περί Λοιμοκάθαρσης νόμου θα έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα αρκετές επιχειρήσεις να μην επαναλειτουργήσουν λόγο του φόβου επιβολής των τεράστιων αυτών προστίμων και κατά συνέπεια στην αύξηση της ανεργίας και μείωσης των εσόδων του κράτους.

Famagusta.News