Σκόρπισε τον Ερμή η ΕΝΠ, αλλά παραμένει προτελευταία (BINTEO)

Σημαντική νίκη για την ομάδα του Παραλιμνίου, αλλά η θέση της είναι εξαιρετικά δύσκολη...

Η Ένωση έκανε το καθήκον της απέναντι στον αδιάφορο βαθμολογικά και ήδη υποβιβασμένο Ερμή, τον οποίο κέρδισε με το ευρύ 4-1 (16′, 48′ Πίττας, 28′ Ριέρα, 79′ Γκοζλάν / 44′ Κατσιατής) στο “Τάσος Μάρκου”, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της β’ φάσης (30ης συνολικά).

Ωστόσο, με βάση την νίκη της Αλκής επί της Δόξας στο Μακάρειο (1-0), και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της τρέχουσας σεζόν, οι βυσσινί παραμένουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού είναι προτελευταίοι με 29 βαθμούς, όσους έχει κι η ομάδα της Κατωκοπιάς η οποία έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι βυσσινί είχαν το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο, καθότι μέχρι το μισάωρο, προηγούνταν με 2-0, εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή τους, αφού άρχισαν με επιβλητική εμφάνιση το ματς και με σοβαρότητα. Το σκορ άνοιξε στο 16′. Έγινε μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ερμή με αποδέκτη τον Πίττα που κοντρόλαρε ωραία, μπήκε στην περιοχή περιοχή και με δυνατό βολέ από πλάγια νίκησε τον Φιρινίδη. Το 2-0, διαμορφώθηκε έπειτα από εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ριέρα στο 28′ (ο Μπανούσης ανέτρεψε τον Κολοκούδια στην περιοχή δευτερόλεπτα πριν).

Παρόλα αυτά, εκεί που έπεσαν οι στροφές των παικτών του Γιώργου Κοσμά, οι “φτεροπόδαροι βρήκαν τον τρόπο και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, όταν ο Κατσιατής με προβολή έπειτα από ασταθή απόκρουση του Πέτρου σε σουτ του Μακρίεφ, μείωσε σε 1-2 για την ομάδα του, που ήταν και το σκορ του α’ μέρους. Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθεί πως εάν η ομάδα του Παραλιμνόυ ήταν εύστοχη και σε κάποιες άλλες καλές στιγμές, το προβάδισμά της θα ήταν μεγαλύτερο κατά 1-2 τέρματα.

Στην επανάληψη, η Ένωση φρόντισε με το “καλημέρα” να κάνει αυτό που δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο: να καθαρίσει με ένα τρίτο τέρμα τη νίκη της. Δράστης και πάλι ο Πίττας, αυτή τη φορά στο 48′, σημείο στο οποίο ο νεαρός φορ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Κολοκούδιας “έσκαψε” την μπάλα εντός της περιοχής, κι ο Πίττας με άπιαστο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πρώτα στο έδαφος και μετά στα δίκτυα (3-1).

Μέχρι την ολοκλήρωση, ο ρυθμός μειώθηκε αισθητά, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τον τρόπο να βάλουν και… κερασάκι στο κέικ της νίκης τους. Ο Ριέρα με υπέροχη μπαλιά στο 79′ βρήκε τον Γκοζλάν κι αυτός με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το 4-1, που ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΕΝΠ (Γιώργος Κοσμά): Κλάιμαν, Μουλαζίμης, Αγγελή, Α. Κυριάκου, Ολίβα (46′ Βαλλιάνος), Πίττας, Ενόχ, Μαϊσουράντζε (59′ Γκοζλάν), Αντωνίου, Ριέρα, Κολοκούδιας (70′ Λ. Κοσμά).

Eρμής (Δημήτρης Δασκαλάκης): Φιρινίδης, Ψάλτης, Ταραλίδης, Κατζίκα, Πηλέας, Μπουλά (49′ Γεωργίου), Κατσιατής, Λαγός (67′ Μαντοβάνης), Μπανούσης, Φυλακτού, Μακρίεφ (60′ Λύτρας).

Στάδιο: “Τάσος Μάρκου”.

Σκόρερ: 16′, 48′ Πίττας, 28′ Ριέρα, 79′ Γκοζλάν / 44′ Κατσιατής.

Κίτρινες: 20′ Ολίβα / 27′ Μπανούσης, 37′ Φυλακτού (3η).

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

Β’ βοηθός: Χαράλαμπος Ξενοφώντος.

Τέταρτος: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Χρίστος Νικολαΐδης.

Πληροφορίες: Goal.com.cy