Στο Παραλίμνι ο Γιώργος Λιλλήκας (βίντεο & εικόνες)

DSC 3518 Γιώργος Λιλλήκας, Νέα Αμμοχώστου, Προεδρικές Εκλογές 2018

Το Παραλίμνι και τη Δερύνεια επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στα πλαίσια περιοδείας του στην επαρχία Αμμοχώστου ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας.

Αρχή της επίσκεψής του οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Δερύνεια και τέλος το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εκεί όπου παραχώρησε δηλώσεις.

Να επισπευσθεί η κοστολόγηση των υπηρεσιών στα κρατικά νοσηλευτήρια

Αναφερόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο, ο κ. λιλλήκας διαπίστωσε ότι για ακόμη μια φορά, “ενώ προχωρούμε στο ΓΕΣΥ, υπάρχουν ακόμη ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό δηλαδή στο ιατρικό και νοσηλευτικό”. Αυτά τα προβλήματα, όπως ανέφερε, πρέπει να επιλυθούν πριν την αυτονόμηση των νοσοκομείων έτσι ώστε τα κρατικά νοσηλευτήρια να μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες του ανταγωνισμού που θα δημιουργηθούν.

Συνέχισε, λέγοντας, ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια άντεξαν μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας της καλής θέλησης και της εργατικότητας των γιατρών και των νοσηλευτών. Θα πρέπει, όπως είπε, το κράτος να προσφέρει προστασία σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυξάνονται τα κρούσματα βίας σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών. Έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση ότι θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας.

Σημείωσε ότι είναι ευθύνη του κράτους όχι μόνο η υγεία των ασθενών αλλά και η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Ζήτησε, επίσηε, να επισπευσθούν κάποιες διαδικασίες που είναι απαραίτητες να γίνουν αν θέλουμε να τεθεί σε εφαρμογή το ΓΕΣΥ. Η κοστολόγηση των υπηρεσιών στα κρατικά νοσηλευτήρια βρίσκεται στα πρώτα στάδια.

Το ιατρικό προσωπικό, όπως είπε, δεν μπορεί από μόνο του να κοστολογήσει τη θεραπεία στα κρατικά νοσηλευτήρια. Αυτό είναι ευθύνη οικονομολόγων και λογιστών, όπως ανέφερε, και για αυτό η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει αυτή τη βοήθεια αν θέλει να κλείσει σύντομα η κοστολόγηση για να μπορέσει να συμβληθεί με τον οργανισμό ασφάλισης υγείας.

DSC 3539 Γιώργος Λιλλήκας, Νέα Αμμοχώστου, Προεδρικές Εκλογές 2018

Κυπριακό: “Επανάληψη συνομιλιών”

Σε δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι: “Αν ο κ. Αναστασιάδης έχει πειστεί ότι απαιτείται διεθνής Διάσκεψη, πράγμα για το οποίο δεν είμαι  βέβαιος, αυτό να είναι το αίτημα του προς τον ΓΓ ΟΗΕ και όχι επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν. Το αίτημα πρέπει να είναι σύγκληση διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α.

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τον κ. Αναστασιάδη να πέφτει σε αντιφάσεις αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στο Κυπριακό. Από τη μια δηλώσει ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν και την άλλη δηλώνει ότι προτού συγκληθεί μια νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό πρέπει να υπάρξει καλή προετοιμασία, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι θέλει και τη συμμετοχή και των πέντε μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε μια Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Αυτό δεν μπορεί να είναι επανάληψη της ίδιας της Διάσκεψης. Για να συμμετάσχουν τα πέντε μέλη του Σ.Α που είναι απαραίτητο και είναι πάγια θέση μου την οποία δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης απέρριπτε στο Εθνικό Συμβούλιο με διάφορα προσχήματα, θα πρέπει όχι να επαναληφθεί  το μοντέλο Διάσκεψης της Γενεύης και του Κρανς Μοντανά αλλά να συγκληθεί Διάσκεψη σε νέα βάση. Αυτή πρέπει να είναι διεθνής Διάσκεψη. Κατά συνέπεια, ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει.

Όταν στέλνει στον Γ.Γ ΟΗΕ και στη διεθνή κοινότητα αντιφατικά μηνύματα τότε δεν μπορεί να αναμένει θετικές εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι καθοριστικής σημασίας, αν έχει πειστεί ότι απαιτείται διεθνής Διάσκεψη, πράγμα για το οποίο δεν είμαι  βέβαιος, αυτό να είναι το αίτημα του προς τον ΓΓ ΟΗΕ και όχι επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν. Το αίτημα πρέπει να είναι σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α.”

Famagusta.News