Στο Παραλίμνι ο «Ήλιος» έσβησε για πάντα – Συγκλονιστικές μαρτυρίες συγγενών (ΒΙΝΤΕΟ)

Πληγές ανεπούλωτες, σπίτια αδειανά και παιδικά δωμάτια στρωμένα επί δεκατρία χρόνια αδημονούν για την επιστροφή των ιδιοκτητών τους.

Ο πόνος από εκείνον τον Αύγουστο του 2005 δεν έχει απαλύνει. Ο ήλιος στον λόφο του Γραμματικού έσβησε για 121 ψυχές. Ανάμεσά τους και δώδεκά άτομα από το Παραλίμνι. Δύο οικογένειες, του Χρήστου Πυρίλλη και του Αντώνη Αντωνίου ξεκληρίστηκαν, καθώς και τρία άτομα από την οικογένεια Κουτσόφτα που άφησαν πίσω τους τον δύο χρόνων, τότε, Βασίλη.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο σταυρός παραμένει βαρύς για τους γονείς, τα αδέλφια, τα παιδιά, τους συγγενείς και τους φίλους που μείναν πίσω.

Σήμερα τελέστηκε για άλλη μια χρονιά στο εκκλησάκι που κτίστηκε στο Γραμματικό Αττικής, παρουσία εξήντα συγγενών, το ετήσιο τρισάγιο για τα αδικοχαμένα θύματα της ανείπωτης αεροπορικής τραγωδίας. Ποιος μπορεί όμως να επουλώσει τις πληγές και να απαντήσει στα χιλιάδες αναπάντητα γιατί…

Δείτε το βίντεο με τις συνεντεύξεις από συγγενείς που κατέγραψε το Famagusta.News το 2018, στο οποίο οι συγγενείς των θυμάτων περιγράφουν το πώς βιώνουν την απώλεια…

https://youtu.be/wWNX9Z6lwPY

Famagusta.News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πυρίλλης, Τάκκας και Καραγιάννης για τις συνενώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)