“Στο σφυρί” για χρέη επαύλεις σε Αγία Θέκλα, Παραλίμνι και Αγία Νάπα

α 5 Αγία Θέκλα, Ακίνητα, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Τα κλειδιά των εξοχικών τους κατοικιών ή τουριστικών έργων που σχετίζονται με τη θερινή κατοικία παραδίνουν στις τράπεζες ιδιώτες ή developers για να μειώσουν ή να διαγράψουν τα χρέη που έχουν συσσωρεύσει. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα βίλα 4 υπνοδωματίων με μεγάλο κήπο και πισίνα στην παραλία της Αγίας Θέκλας που βγήκε στο σφυρί στην τιμή των €470.000, στην Αγία Νάπα τέσσερα σπίτια τα οποία αποτελούν οικιστικό έργο με οκτώ κατοικίες διατίθενται προς πώληση στο €1,56 εκατ., ενώ αρκετές εξοχικές κατοικίες έχει στο χαρτοφυλάκιο της η Ελληνική Τράπεζα στο Παραλίμνι, οι οποίες δόθηκαν έναντι χρέους.

Οι τιμές ανά πόλη

Τα ακίνητα έναντι χρέους που έχει στην κατοχή της η Τράπεζα Κύπρου μέσω της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων (REMU) δείχνουν ότι ακριβά εξοχικά στην επαρχία Πάφου τα οποία διαθέτουν δυο ή τρία υπνοδωμάτια, τραπεζαρία, ιδιωτική πισίνα χώρο μπάρμπεκιου, διαμορφωμένο κήπο και ανοιχτό χώρο στάθμευσης έχουν τιμή πώλησης κατά μέσο όρο στις €850.000.

Υπάρχουν εξοχικά στην ευρύτερη επαρχία της Πάφου οι τιμές των οποίων είναι στη ζώνη των €670 χιλ., ενώ υπάρχει και διώροφη βίλα με τρία υπνοδωμάτια και πισίνα που προσφέρεται προς πώληση στην τιμή των €480.000.

Υπάρχουν εξοχικές κατοικίες στην επαρχία της Πάφου σε χαμηλότερη στις €400.000 και ακόμη πιο κάτω στις €378.000 ή και στις €300.000.

Η ποικιλία τιμών στις εξοχικές κατοικίες στην επαρχία Πάφου επεκτείνεται και στις €270.000.

Στην Αγία Νάπα τέσσερα σπίτια τα οποία αποτελούν οικιστικό έργο με οκτώ κατοικίες διατίθενται προς πώληση στο €1,56 εκατ.

Για διαγραφή χρέους έχει δοθεί βίλα 4 υπνοδωματίων με μεγάλο κήπο και πισίνα στην παραλία της Αγίας Θέκλας στην τιμή των €470.000.

Aρκετές εξοχικές κατοικίες έχει στο χαρτοφυλάκιο της η Ελληνική Τράπεζα που δόθηκαν έναντι χρέους. Βρίσκονται στο Παραλίμνι, είναι δυο, τριών ή τεσσάρων υπνοδωματίων αλλά δεν αναφέρεται η τιμή πώλησης.

Στο Πισσούρι στη Λεμεσό διατίθενται προς πώληση εξοχικές κατοικίες τόσο από την Τράπεζα Κύπρου όσο και από την Ελληνική.

Πηγή: Φιλελεύθερος