Στο στόχαστρο των Περιβαλλοντιστών και αγώνας μοτοκρός στο Κάβο Γκρέκο (vid)

enduro spirit exclusive

Στο στόχαστρο των περιβαλλοντιστών και οι αγώνες μοτοκρός.

Μετά τα έργα σε παραλίες του Πρωταρά, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις τα βάζουν και με τον αγώνα Endurο Sprint που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου.

Το ζήτημα ανέδειξε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου κοινοποιώντας ένα βίντεο – απόσπασμα από τον αγώνα moto cross που πραγματοποιήθηκε στο Κάβο Γκρέκο.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

«Μάλλον υπό αυτό το πνεύμα και χωρίς αξιολόγηση των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (!) οι αρμόδιες αρχές έδωσαν άδεια σε αγώνα μότοκρος εντός της προστατευόμενης (!) περιοχής Κάβο Γκρέκο στην κρίσιμη περίοδο φωλεοποίησης (!), μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες που είχαμε αποστείλει γραπτώς αρκετές μέρες πριν τον αγώνα. Τα πουλιά είναι ευάλωτα στην ενόχληση, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αναπαραγωγής, και αυτό ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγική τους επιτυχία. Προφανώς και στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε ενόχληση. Το βίντεο μιλάει από μόνο του. Δεν εναντιωνόμαστε στο σπορ, χρειάζεται όμως να εντοπίζονται εναλλακτικές, όπως η διεξαγωγή του αγώνα σε περιοχές που δεν είναι προστατευόμενες.

Υ.Γ. Για ποια πουλλούθκια ο λόγος; Για τα ενδημικά μας, για τα οποία έχει προστατευθεί και η περιοχή εξάλλου. Αλλά και για όλα τα μεταναστευτικά για τα οποία το Κάβο Γκρέκο αποτελεί το πρώτο σημείο ξηράς μετά από ένα εξαντλητικό ταξίδι διαμέσου Σαχάρας και Μεσογείου».