Στρατής: Η Β’ κατηγορία είναι ένα πρωτάθλημα άλλου Θεού που κανείς δε νοιάζεται

«Εγώ προσωπικά νιώθω ότι έχω κάνει έναν κύκλο στα διοικητικά και πρόσφερα ό,τι μπορούσα. Έχουμε ανάγκη από νέους ανθρώπους και νέα μυαλά. Αυτό το κομμάτι χρειάζεται πολλές ώρες.»

stratis ΕΝΠ, Κώστας Στρατής

Στον Super Sport FM 104.0 και στον Χρίστο Παπακώστα μίλησε ο Κώστας Στρατής, πρώην παράγοντας και μέλος της ΕΝΠ.

Αρχικά: «Φαίνεται ότι ξαναζούμε το ίδιο έργο. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να μπορέσει η ομάδα να μπει στον προγραμματισμό που θα την οδηγήσει ξανά στην πρώτη κατηγορία. Στη ζωή ποτέ μην πεις ποτέ. Εγώ προσωπικά νιώθω ότι έχω κάνει έναν κύκλο στα διοικητικά και πρόσφερα ό,τι μπορούσα. Έχουμε ανάγκη από νέους ανθρώπους και νέα μυαλά. Αυτό το κομμάτι χρειάζεται πολλές ώρες.»

«Οι διοικητικοί παράγοντες φεύγουν κατηγορούμενοι ενώ αυτοί κουβαλούν τον σταυρό. Είναι άνθρωποι που είτε αφήνουν πίσω την δουλειά τους είτε την οικογένεια τους για να υπηρετήσουν την ομάδα τους. Φοβούνται να αναλάβουν γιατί φεύγουν με πυροβολισμούς συνήθως από τον κόσμο που δεν είναι ικανοποιημένος.»

«Πριν αρκετά χρόνια η ΕΝΠ θωρείτο πρωτοπόρος στο ποδόσφαιρο. Ήταν κάποια χρόνια μπροστά από τις άλλες ομάδες. Έρχονταν οι άλλες ομάδες και δεν πίστευαν τι έβλεπαν. Τώρα μπορεί εύκολα μια ομάδα να έρθει από την δεύτερη κατηγορία, να βρει επενδυτή και αν πάρει πολλούς παίκτες ώστε να κτίσει ομάδα. Να μην ξεχνάμε ότι το Παραλίμνι έδωσε παικταράδες στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον κ. Τσόκκο και αυτούς που μπορεί να αναλάβουν την ομάδα.»

Για τη Β’ κατηγορία: «Λένε ότι καμιά φορά μπορεί να θέλεις να πας στη δεύτερη κατηγορία για να φτιάξεις ομάδα. Αυτό δεν ισχύει. Η Β’ κατηγορία είναι ένα πρωτάθλημα άλλου Θεού που κανείς δε νοιάζεται. Πιθανόν να κινδυνεύουν ποδοσφαιριστές εκεί.»

«Όλα ξεκινούν από το οικονομικό κομμάτι. Ακούσαμε ειρωνείες εμείς που ζητούσαμε αύξηση των ομάδων. Κανείς δεν ήθελε να ακούσει γιατί θέλαμε αύξηση. Όταν μια ομάδα πέσει στη δεύτερη κατηγορία σχεδόν καταστρέφεται. Είδαμε παίκτες οι οποίοι μένουν ελεύθεροι επειδή έπεσαν κατηγορία. Πέφτεις σε μια κατηγορία με 0 έσοδα και εκεί ακριβώς πρέπει αν εστιάσουμε. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι μεγάλες ομάδες, και με τη στήριξη κάποιων που διαβάλλουν. Ευτυχώς από τον άλλο χρόνο θα έχουμε 14 ομάδες, και θα μπορούν να επιβιώνουν ακόμα δύο ομάδες. Πρέπει να μην φοβάται μια ομάδα να πέσει κατηγορία. Να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία.»

Πηγή: Super Sport fm