SUPER Φιλικός Αγώνας Motocross Αμμοχώστου: Νικητής ο Σάββας Σάββα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

EH6J0162 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου διοργάνωσε φιλικό αγώνα motocross, ο οποίος ουσιαστικά ήταν ο προπομπός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Οι αναβάτες που αγωνίστηκαν είχαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσουν δυνάμεις ενόψει της νέας σεζόν, ειδικότερα αυτοί που άλλαξαν κατηγορία.

EH6J0105 1 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Μπορεί οι συμμετοχές να ήταν λίγες, όμως για ακόμα μια φορά ο κόσμος που παρευρέθηκε απόλαυσε αρκετό θέαμα και μάχες στην πίστα.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο αειθαλής και πολυπρωταθλητής Σάββας Σάββα ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία ΜΧ1, προϊδεάζοντας μας για το τί θα ακολουθήσει στο πρωτάθλημα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Σάββα κατάφερε να κερδίσει και τα δυο χιτ αφήνοντας δεύτερο τον περυσινό πρωταθλητή Χρίστο Τσαγγαρά, ο οποίος και στα δυο σκέλη κατατάγει δεύτερος.

EH6J0091 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μαρίνος Ζιντίλη, ο οποίος από την ΜΧ3 που έτρεχε πέρυσι, άλλαξε κατηγορία και από φέτος θα αγωνίζεται στην ΜΧ1. Συνολικά σε αυτή την κατηγορία έτρεξαν 7 αναβάτες, αριθμός ενθαρρυντικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι η κατηγορία ξεκινούσε σε αρκετούς αγώνες με τέσσερις αναβάτες.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην κατηγορία ΜΧ2. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο χιτ, στην απουσία βέβαια του αντίπαλου δέους, που δεν είναι άλλος από τον περσινό πρωταθλητή Μιχάλη Πάμπουκκα, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Άριστος Γεωργίου με τερματισμούς 2-2, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο νεοεισελθών στην κατηγορία Ντίνος Θεοδώρου, με τερματισμούς 3-3. Να θυμίσουμε ότι ο Θεοδώρου ήταν ο περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία ΜΧ3.

EH6J0172 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Στην κατηγορία ΜΧ3 έτρεξαν μόλις δυο αναβάτες, οι Εύαντρος Καμέρης και Νεόφυτος Κανάρη, με τον δεύτερο να αναδεικνύετε νικητής.

Αρκετά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρων στην κατηγορία MX3 OVER όπου για πρώτη φορά ο Σπύρος Ηλία κατάφερε να κερδίσει έστω και σε ένα χιτ τον περυσινό πρωταθλητή Μαρίνο Τσαγγαρά. Ο τελευταίος αντέδρασε άμεσα, κερδίζοντας το δεύτερο και μαζί τον αγώνα. Ο Σπύρος Ηλία ολοκλήρωσε τελικά δεύτερος τον αγώνα, με τερματισμούς 1-3, και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Σιδερένιος με τερματισμούς 3-2.

Στην κατηγορία ΜΧ4 ο Βίκτωρας Ζαχαρία έδειξε τις προθέσεις του για την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν, καθώς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Κατάφερε να κερδίσει και τα δυο χιτ  δείχνοντας σε όλους ότι φέτος θα είναι εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Λούκας Τσόκκος με τερματισμούς 2-4 και στην τρίτη ο Χρίστος Καΐκκη, με τερματισμούς 3-2.

EH6J0085 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Σε αυτή την κατηγορία θα αγωνίζεται από τούδε και στο εξής ο Χρίστος Κημήτρη, πρωταθλητής πέρυσι στην κατηγορία ΜΧ85. Ο νεαρός στην πρώτη του συμμετοχή κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση γενικής.

EH6J0077 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Ο Αριστόδημος Έλληνας είναι το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο στην κατηγορία ΜΧ85 και το απέδειξε περίτρανα από τον φιλικό αγώνα, καθώς εύκολα κέρδισε τα δυο χιτ και συνάμα τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Βρυώνης Βλάσιου με τερματισμούς 4-2, ενω στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Αντώνης Γεωργίου.

EH6J0072 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Τέλος στην κατηγορία MXVET, αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Γιώργος Σάββα ο οποίος αναδείχθηκε και νικητής. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Gordon Melvin και τρίτος κατατάγει ο Νίκος Κουμή.

Στον αγώνα δόθηκαν και έπαθλα στους τρείς πρώτους αναβάτες της γενικής κατάταξης.

EH6J0062 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Ο Χρύσανθος Γεωργίου ο οποίος ήταν πρώτος, κέρδισε αθλητικό ρολόι Garminforerunner 235 με GPS, μετρητή καρδιακών παλμών, βημάτων προσωπικού γυμναστή και άλλων αξίας 279€ προσφορά της εταιρίας C.A Petrides ltd Garmin Cyprus και 100€ μετρητά προσφορά του γυμναστήριου Gforce Strengthand Conditioning.

Ο δεύτερος νικητής Σάββας Σάββα κέρδισε πρωτεΐνη, ηλεκτρολύτες και πολυβιταμίνες αξίας 150 ευρώ προσφορά της εταιρίας Analyzefit και ο τρίτος Χρίστος Τσαγγαράς κέρδισε πρόγραμμα διατροφής από αθλητικό διατροφολόγο της ANS Advanced Nutrition Science αξίας 50 ευρώ και ένα μηνά δωρεάν συνδρομή με πρόγραμμα γυμναστήριου αξίας 80 ευρώ προσφορά Gforce Strengthand Conditioning.

EH6J0043 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross ξεκινά επίσημα την 21η Οκτωβρίου με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην πίστα Αμμοχώστου. Συνολικά στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εννέα αγώνες, όπου ένας εξ αυτών θα διεξαχθεί στην καινούργια πίστα στην Νικόκλεια στις 16/12.

EH6J0034 Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα

Πηγή: smracingnews.com / Στάθης Ευσταθίου
Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης

Πρόγραμμα Παγκυπρίου Πρωταθλήματος motocross 2018/2019

41779791 448371662237128 1237917528710184960 n Motocross, Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, Μοτοσυκλέτα