Συγγενείς των θυμάτων “Ήλιος” στο Γραμματικό 14 Αυγούστου, εκδήλωση μνήμης το Σάββατο στο Παραλίμνι

imagew 2 Αεροπορικό Δυστύχημα Ήλιος, ΗΛΙΟΣ, Νέα Αμμοχώστου

Με μια σεμνή τελετή που θα γίνει το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 8 το βράδυ το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, συγγενείς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της «’Ηλιος», που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου 2005, οδηγώντας στον θάνατο 121 άτομα, θα τιμήσουν τη μνήμη τους ανάβοντας συμβολικά κεριά.

Εξάλλου, την Τετάρτη 14 Αυγούστου το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι που κτίστηκε στο Γραμματικό Αττικής, όπου κατέπεσε το αεροπλάνο. Στη συνέχεια θα τελεστεί μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, και ακολούθως θα γίνει τρισάγιο στην κορυφή του βουνού, όπου είχε εντοπιστεί η ουρά του αεροσκάφους. Για τον σκοπό αυτό αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα γύρω στα 60 πρόσωπα, συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος από την Κύπρο.

‘Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκ μέρους της ομάδας πρωτοβουλίας συγγενών των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της «’Ηλιος» ο ‘Αλκης Γεωργίου, το ερχόμενο Σάββατο στις 8 το βράδυ εκδήλωση μνήμης για τα 121 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας θα πραγματοποιηθεί εκτός από το Παραλίμνι και στην Πλατεία Ευρώπης, στη Λάρνακα. Θα είναι μια σεμνή τελετή κατά την οποία θα γίνει άναμμα κεριών στην μνήμη των αδικοχαμένων, είπε ο κ. Γεωργίου.

Εξάλλου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ από την Αθήνα η κ. Νίκη Μιχαηλίδου, η οποία έχασε τον σύζυγό της στο δυστύχημα, ανέφερε πως την Τρίτη 14 Αυγούστου θα γίνει Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στο εκκλησάκι που κτίστηκε στο Γραμματικό και ακολούθως τρισάγιο στην κορυφή του βουνού, στην παρουσία περίπου 60 συγγενών που αναμένεται να μεταβούν για αυτό το σκοπό από την Κύπρο στην Αθήνα.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε πως του μνημοσύνου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, ενώ παρών θα είναι και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος.

“Θα γίνει η Λειτουργία στο Εκκλησάκι, το μνημόσυνο και μετά θα ανεβούμε στην κορυφή του μαύρου βουνού, όπως το ονομάσαμε, όπου βρέθηκε η ουρά του αεροσκάφους και θα γίνει τρισάγιο την ώρα που έπεσε το αεροπλάνο”, είπε η κ. Μιχαηλίδου.

Το πρωινό της 14ης Αυγούστου 2005, το Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Ήλιος εκτελούσε την πτήση 522 από τη Λάρνακα για την Πράγα. Είχε αναχωρήσει στις 9 και 10 το πρωί από το αεροδρόμιο Λάρνακας και θα πραγματοποιούσε ενδιάμεσο σταθμό στο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 115 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Οι 103 επιβάτες ήταν Κύπριοι υπήκοοι και οι 12 Ελληνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ