Συγκίνηση στο Παραλίμνι από μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη σε Ισαάκ-Σολωμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέμα τα τραγικά γεγονότα του μαύρου καλοκαιριού του 1974 καθώς και τη θυσία των ηρωομαρτύρων του Παραλιμνίου τον Αύγουστο του 1996 είχε χορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι.

Με τίτλο “Never Forget”, η μουσικοχορευτική παράσταση παρουσίασε επί σκηνής στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ιδιωτικού σχολείου Xenion στο Παραλίμνι, ένα ευρηματικό αφιέρωμα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, καθώς και στα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής, τις συνέπειές της και τον συγκλονισμό από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Η συγκίνηση στα πρόσωπα των ανθρώπων που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν εμφανής, καθώς η παράσταση ξύπνησε μνήμες και εικόνες από στιγμές χαράς αλλά και θρήνου που έζησε το πολύπαθο νησί μας.

Τη χορογραφία ανέλαβαν οι γυμναστές και χορογράφοι του Αθλητικού Κέντρου “Ποσειδώνειον”, Έλενα και Μηνάς Τόφα, ενώ την πρωτότυπη σύλληψη της ιδέας και τις μουσικές επιλογές επιμελήθηκε ο Αντρέας Ζαμπάς.

Η παράσταση διοργανώθηκε από τους χοροδιδασκάλους, τους γυμναστές, τους μαθητές και τα μέλη του Αθλητικού Κέντρου “Ποσειδώνιον” στο Παραλίμνι.

Famagusta.News