Συνάντηση Άντρου Κυπριανού με επιχειρηματίες Αγίας Νάπας-Πρωταρά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

103094470 2599271063723674 7278821272390381349 n ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, Πρωταράς

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματος Άντρο Κυπριανού, πραγματοποίησε χθες Τρίτη, συνάντηση με την ΠΟΒΕΚ Αμμοχώστου και αντιπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αγίας Νάπας. Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν επίσης ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζαννέττος, οι βουλευτές Νίκος Κέττηρος και Χριστάκης Τζιοβάνης και το μέλος της ΕΕ ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ.

101253453 2599271127057001 6451273399239459297 n ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, Πρωταράς

Με το τέλος της συνάντησης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προέβη στις πιο κάτω δηλώσεις:

«Έχουμε ακούσει με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Νάπας, του Πρωταρά, όπως έχουν εκφραστεί από τους εκπροσώπους των διαφόρων οργανώσεων. Πρέπει να πω ότι οι τουριστικές περιοχές αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και χρειάζεται να υπάρξει μια συγκεκριμένη, μεγαλύτερη στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτές τις περιοχές. Ιδιαίτερα οι περιοχές της Αγίας Νάπας και του Πρωτάρα –περισσότερο της Αγίας Νάπας- αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα και ιδιαιτερότητες λόγω του ότι δεν έχουν κοντά τους μια μεγάλη πόλη έτσι ώστε να λειτουργεί η περιοχή ολόχρονα. Στηρίζεται κατά 95% στον τουρισμό και αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το πράγμα δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και δυσκολίες.

Η απαίτηση μας είναι ο Υφυπουργός Τουρισμού να έρθει στην περιοχή, να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνόλων, να ακούσει τα προβλήματα και να επιχειρήσει να δώσει λύσεις.

Σε ό,τι μας αφορά, θα οργανώσουμε την ερχόμενη βδομάδα σε συνεργασία με την Επαρχιακή Οργάνωση του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου μια ημερίδα για τα προβλήματα του Τουρισμού με έμφαση στην περιοχή για να δούμε πώς διαμορφώνουμε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις με τις οποίες θα απευθυνθούμε στην κυβέρνηση με την απαίτηση να πάρει μέτρα για να στηρίξει την περιοχή. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι αν δεν στηριχθούν οι επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Έχουμε ακούσει τους άμεσα επηρεαζόμενους. Τα τελευταία μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Κανένας δεν πρόκειται να πάρει δάνεια για να πληρώνουν τους εργαζόμενους ή τα ενοίκια. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο απλόχερη σε ό,τι αφορούσε τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα την στήριξη τους σε ό,τι αφορά το θέμα των ενοικίων.

Θα επαναλάβουμε ότι η δική μας άποψη είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας καταμερισμός των ενοικίων έτσι ώστε το κράτος να αναλάβει ένα μέρος, ένα μέρος να το αναλάβει ο ιδιοκτήτης και ένα μέρος να το αναλάβει ο ενοικιαστής. Πολύ φοβούμαι ότι ο νόμος που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, για τη συγκεκριμένη περιοχή έχει λειτουργήσει αρνητικά. Ως εκ τούτου όλα αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να τα δει με ιδιαίτερη προσοχή η κυβέρνηση. Επαναλαμβάνω, ο Υφυπουργός πρέπει να έρθει στην περιοχή και να συζητήσει τα εξειδικευμένα θέματα της περιοχής, έτσι ώστε να δώσουμε λύσεις».

Famagusta.News