Παραλίμνι

Συνάντηση Προέδρου Ο.ΠΑ.Κ. με Νικολέττο: Εξετάστηκαν τρόποι βελτίωσης της εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρίες

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου κ. Δημήτρη Λαμπριανίδη είχε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 στο παραλιακό μέτωπο του Πρωταρά ο Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης της εξυπηρέτησης των ατόμων με σοβαρές κινητικές αναπηρίες ενώ έγινε επιθεώρηση των συστημάτων και των μέσων εξυπηρέτησης που έχει ήδη εφαρμόσει στις παραλίες του ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας, όπως τα ειδικά συστήματα Seatrac τα οποία έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν σε έντεκα παραλίες του Δήμου μέσω του προγράμματος Interreg V-A “Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 “Ερμής 2” – “Τουρισμός Χωρίς Εμπόδια για Όλους” τα αμφίβια τροχοκαθίσματα (Floating Wheelchairs) καθώς και τις ειδικές ξαπλώστρες και ομπρέλες που διατίθενται μόνο για άτομα με σοβαρές κινητικές αναπηρίες, άτομα σε τροχοκαθίσματα και τυφλά άτομα.

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας αναγνωρίζοντας τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σοβαρές κινητικές αναπηρίες οι οποίοι δεν μπορούν να περπατήσουν ή να διακινηθούν στην άμμο με τροχοκάθισμα, στα πλαίσια της ευθύνης του απέναντι στους πολίτες με αναπηρίες έχει φροντίσει και τοποθετήθηκαν ξύλινα δάπεδα πάνω στα οποία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες και επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε αυτούς τους συμπολίτες μας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου κα Γαβριέλα Γαβριήλ καθώς και ο Επιθεωρητής Παραλιών κ. Γιώργος Οικονόμου.

Όσον αφορά τα Seatracs και τα αμφίβια τροχοκαθίσματα, αυτά διατίθενται στις εξής παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας:- Πρωταράς / Fig Tree Bay (Floating Wheelchair)- Λούμα / Golden Coast (Seatrac, Floating Wheelchair)- Βρύση A΄ (Floating Wheelchair)- Βρύση B΄ (Floating Wheelchair), – Βρύση Γ΄ / Γιάννα Μαρί (Seatrac και Floating Wheelchair)- Αγία Τριάδα (Seatrac. Floating Wheelchair)- Βυζακιά / Cavo Maris (Seatrac, Floating Wheelchair)- Κάππαρη (Floating Wheelchair)- Βυζακιά (Seatrac, Floating Wheelchair)Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα Interreg V-A “Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 “Ερμής 2” – “Τουρισμός Χωρίς Εμπόδια για Όλους”, υλοποιήθηκε με Κύριο Δικαιούχο την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου και δικαιούχους τον Δήμο Παραλιμνίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και αφορούσε την εγκατάσταση ειδικών υποδομών προσβασιμότητας σε παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου (Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας) και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Παράλληλα, το 2022 στον θεσμό των ετήσιων βραβείων που διοργανώνει ο Εκδοτικός οίκος ΔΙΑΣ και το CheckInCyprus, ο Δήμος Παραλιμνίου (Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας) έλαβε τιμητικό βραβείο για την Καλύτερη Προσβάσιμη Παραλία για Άτομα με Κινητικές Αναπηρίες για την Παραλία Βρύση Γ’.

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας ως πρωτοπόρα τοπική αρχή η οποία επένδυσε στην ανάπτυξη και δημιουργία υποδομών και προσβασιμότητας για άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες στις παραλίες του, υιοθετεί τη φιλοσοφία σχεδιασμός για όλους και δεσμεύεται να αναβαθμίσει σε συνεχόμενη βάση τις υποδομές του με στόχο την καλύτερη δυνατή συμπερίληψη και ισότιμη εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες στον βαθμό που είναι εφικτό.

Ροη Ειδησεων

ΑΗΚ: «Περιορίστε την κατανάλωση ρεύματος» – Εκ περιτροπής δπερικοπές παγκύπρια εν μέσω καύσωνα λόγω βλάβης

Έκκληση στο κοινό να περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρισμού μεταξύ των ωρών 18:00 – 22:00, κάνει…

14 Αυγούστου, 2024

ΑΥΓΟΡΟΥ: Εκτεταμένες ζημιές σε τυπογραφείο από φωτιά

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 5:00 το απόγευμα σε τυπογραφείο που στεγάζεται στο ισόγειο διώροφης οικοδομής…

14 Αυγούστου, 2024

Δορυφορική εικόνα του Copernicus αποκαλύπτει το μέγεθος της πυρκαγιάς στην Αττική

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για την έκταση της πυρκαγιάς που κατέκαψε…

13 Αυγούστου, 2024

Αύριο η επιβολή ποινής στον 47χρονο που επιτέθηκε άσεμνα σε 5 γυναίκες στην Αγία Νάπα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου αναμένεται να επιβάλει αύριο ποινή σε άνδρα ηλικίας 47 ετών, ο…

13 Αυγούστου, 2024

Μέχρι Ιορδανία και Λίβανο αισθητός ο σεισμός στη Συρία

Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την πόλη Χάμα στη δυτική Συρία αργά χθες…

13 Αυγούστου, 2024

Θεσσαλονίκη: 25χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για βιασμό υπό την απειλή μαχαιριού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας μετά από καταγγελία 25χρονης για βιασμό από 52χρονο, ο…

13 Αυγούστου, 2024