Τελέστηκε στη Σωτήρα η επαρχιακή παρέλαση για την 1η Απριλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορυφώθηκαν σήμερα στην ελεύθερη Αμμόχωστο οι εορτασμοί για την επέτειο της 1ης Απριλίου, της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 59.

Σωτήρα

Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου. Ακολούθησαν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.

Στις 11.00 πραγματοποιήθηκε η Επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, με τη συμμετοχή οργανωμένων συνόλων από Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκαν ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου και βουλευτές της επαρχίας.

Παραλίμνι

Στις έξι το πρωί πραγματοποιήθηκε εωθινή παρέλαση και ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.

Στις 09.30 το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Παναγιώτης Αντωνίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Ακολούθησαν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο ΕΟΚΑ.

FDG 0200 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου, Παρέλαση

Λιοπέτρι

Στο Λιοπέτρι τελέστηκε στις 08.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας το εθνικό μνημόσυνο του πρώτου ηρωομάρτυρα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Μόδεστου Παντελή.

Του μνημοσύνου προέστη ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ακολούθησε πορεία προς την Πλατεία του Λιοπετρίου όπου τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ηρωομάρτυρα.

FDG 0101 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου, Παρέλαση

Αγία Νάπα

Στην Αγία Νάπα η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στις 08.30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αγίας Νάπας Φώτος Κίκιλλος.

FDG 9956 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου, Παρέλαση

Famagusta.News / ΚΥΠΕ / Εικόνες: Foto di Georgia