Θεόδωρος Πυρίλλης: Να εξαγγελθούν επιπλέον μέτρα ειδικά για την επαρχία (Ηχητικό)

Δεν ικανοποιούν τον δήμο Παραλιμνίου τα μέτρα στήριξης μέτρα που ανακοίνωσε χθες η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ανέφερε ο δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης

Στιγμιότυπο 2020 01 13 17.00.39 scaled Νέα Αμμοχώστου

Δεν ικανοποιούν τον δήμο Παραλιμνίου τα μέτρα στήριξης μέτρα που ανακοίνωσε χθες η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ανέφερε ο δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης.

Μιλώντας σε εκπομπή του τρίτου προγράμματος του ΡΙΚ, ο κ. Πυρίλλης είπε πως δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα που να λύνουν το πρόβλημα της χειμερινής περιόδου, διότι οι πιο πολλές επιχειρήσεις κλείνουν τον χειμώνα, επειδή είναι υποχρεωμένες αν θα μείνουν ανοιχτές να εργοδοτούν όλο το προσωπικό τους κατά τη χειμερινή περίοδο»

Αυτό, εξήγησε ο δήμαρχος είναι ασύμφορο για τον κάθε επιχειρηματία, ο οποίος επιλέγει, εφόσον του βάζουν τη θηλιά στο λαιμό να κλείνει

«Εμείς, συνέχισε, θέλουμε να αφήσουν τους επιχειρηματίες μας να δουλέψουν και να εργοδοτήσουν προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες τους, τουλάχιστον τη χειμερινή περίοδο. Τα ξενοδοχεία μας, τα εστιατόρια μας, τα σουβενίρ μας και να θέλουν δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτά»

Ο κ. Πυρίλλης απηύθυνε τελευταία έκκληση προς την υπουργό λέγοντας πως η επαρχία χρειάζεται να της δώσουν η ευκαιρία να έχει την τύχη στα χέρια της και να μην υποχρεώνουν και να βάζουν τέτοιους κανονισμούς που οδηγούν τις επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Έχουν γίνει συζητήσεις και πιέσεις, είπε, αλλά χρειάζεται άμεσα να εξαγγελθούν επιπλέον μέτρα ειδικά για την επαρχία.

«Ο Πρωταράς είναι εδώ, τόνισε καταληκτικά, δυνατός και αν θα επανεκκινήσουμε το πολύ μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου»

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη.

Famagusta.News