Τί αναφέρει ο ΟΚΥπΥ για τη διαρροή οξυγόνου στο Γεν. Νοσοκομείο Αμμοχώστου

IMG 3834 scaled Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Πυροσβεστική
Εικόνα Αρχείου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΚΥπΥ για το σημερινό περιστατικό διαρροής κρυογενούς οξυγόνου από κεντρικό βυτίο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: 
– Γεν. Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Βίντεο και εικόνες από τη διαρροή σε δεξαμενή κρυογενούς οξυγόνου
– ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαρροή οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ:

“Κατά τις πρωινές ώρες της 8ης Ιανουαρίου 2020, υπήρξε διαρροή υγρού οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, λόγω τεχνικής βλάβης. Ενημερώθηκε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία, καθώς και η ανάδοχος εταιρεία που έχει την ευθύνη για την συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και η βλάβη επιδιορθώθηκε.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, εφαρμόσθηκε το σχέδιο εκκένωσης του Νοσοκομείου και όλοι οι ασθενείς και το προσωπικό μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια τους.

Με την επιδιόρθωση της βλάβης, όλοι οι ασθενείς και το προσωπικό επέστρεψαν στη θέση τους με ασφάλεια και το Νοσοκομείο επανήλθε στην ομαλή λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου τυγχάνουν προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης από ιδιωτική εταιρεία έναντι συμβολαίου και έχουν ζητηθεί όλα τα σχετικά δελτία που αφορούν την προληπτική συντήρηση των εγκαταστάσεων.”

Εξάλλου ανακοίνωση εξέδωσε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία:

“Η ώρα 5.40 π.μ. λήφθηκε κλήση για διαρροή Κρυογενούς Οξυγόνου (Medical Oxygen) από το κεντρικό βυτίο προμήθειας οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Εφαρμόστηκαν όλες οι επιχειρησιακές διαδικασίες βάσει των φυσικών ιδιοτήτων του υλικού με ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου και οχήματος διαχείρισης χημικών υλικών. Η διαρροή περιορίστηκε έγκαιρα, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε για τους ασθενείς ούτε για το προσωπικό ούτε για τους επισκέπτες του Γενικού Νοσοκομείου.”

Famagusta.News