Το “συγγνώμη” του Πυρίλλη για τη λεωφόρο Περνέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

"Προτεραιότητά μας ήταν η αναβάθμιση της περιοχής"

DSC 8022 scaled Αναπτυξιακά Έργα, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Περνέρα, Πρωταράς
©Famagusta.News

Με ένα συγγνώμη προς τον κόσμο της περιοχής Περνέρα στον Πρωταρά εκ μέρους της πολιτείας και του Δήμου ξεκίνησε τον χθεσινό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κατά την τελετή των εγκαινίων της λεωφόρου Περνέρα.

Όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Πυρίλλης πρόκειται για ένα πολεοδομικό έργο που εκτελέστηκε με κρατικά κονδύλια συνολικής αξίας €8.500.000 ενώ συνέχισε εκφράζοντας “εκ μέρους της πολιτείας και του Δήμου ένα μεγάλο συγγνώμη στον κόσμο που υπέφερε για δύο επιπρόσθετα χρόνια του προβλεπόμενου χρόνου υλοποίησης του έργου.”

Όμως, η ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής, είπε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, ήταν η προτεραιότητά μας και τελικά τα καταφέραμε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η ολοκλήρωση του έργου συνέβαλε καταλυτικά στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τόσο των κατοίκων όσο και των επιχειρήσεων, καθώς και στην υλοποίηση βιώσιμης κινητικότητας ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα άτομα με αναπηρία.

Διαβάστε επίσης: 
Υπ. Μεταφορών: Πληθώρα νέων έργων στο Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ)
Τελέστηκαν τα εγκαίνια της λεωφόρου Περνέρα στον Πρωταρά (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η ορθολογιστική διαχείριση των ομβρίων υδάτων, οι δεντροφυτεύσεις, ο ποδηλατόδρομος, ο οδικός φωτισμός, καθώς και τα μεγάλα πεζοδρόμια, συνθέτουν πλέον ένα νέο σκηνικό στην περιοχή της Περνέρας με μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, με μεγαλύτερες προοπτικές έλξης νέων επενδύσεων και με μεγαλύτερες προοπτικές παραγωγής νέων θέσεων εργασίας, εκφράζοντας και τη βεβαιότητά του ότι η απόδοση του έργου θα επιφέρει πολλαπλάσια ωφελήματα στους ανθρώπους που δεινοπάθησαν τα τελευταία χρόνια λόγω των κατασκευαστικών εργασιών.

DSC 7969 Αναπτυξιακά Έργα, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Περνέρα, Πρωταράς
©Famagusta.News

Εξέφρασε, παράλληλα, τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη που στήριξαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τον Δήμο Παραλιμνίου, ώστε να γίνει κατορθωτή η αποπεράτωση του έργου.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου παρουσιάστηκαν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία σηματοδότησαν, όπως ανέφερε, συμπεριφορές ανθρώπων οι οποίοι δεν έβλεπαν ούτε το ρολόι ούτε αν ήταν εργάσιμη ή αργία και νυχτοξημερώνονταν για να επιλύσουν τα προβλήματα που σε κάποιες χρονικές στιγμές λειτουργούσαν ως ωρολογιακές βόμβες, οι οποίες μπορούσαν να καταστρέψουν τον τουρισμό ολόκληρου του Πρωταρά.

Αυτοί δεν είναι άλλοι, είπε, από τον μηχανικό του έργου Ντίνο Κοτζάπασιη με την ομάδα που επέβλεπε το έργο, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά και τους συνεχάρη για τον ζήλο που καθημερινά επεδείκνυαν και επιδεικνύουν στη δουλειά τους.

Ευχαρίστησε, επίσης, την τέως διευθύντρια των Δημοσίων Έργων κα Χρυστάλλα Μαλλούππα και το σημερινό αναπληρωτή Διευθυντή των Δημοσίων Έργων, Σωκράτη Ζαπίτη οι οποίοι επισκέπτονταν, όπως είπε, το εργοτάξιο τακτικά και αθόρυβα, έδιναν λύσεις άμεσα και παρακολουθούσαν προσωπικά την εξέλιξη του έργου. Ευχαρίστησε, επίσης και τους λειτουργούς της Πολεοδομίας Νίκο Κοκκινοτριμιθιώτη και Μάριο Κατσιαντώνη, τη συντονίστρια του έργου Εύη Αναγιωτού και τον υπεύθυνο του Κλάδου Κυκλοφοριακών μελετών Γιαννάκη Χ” Ιωσήφ.

Σημαντικά έργα υποδομής στο Παραλίμνι

Αναφερόμενος στα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Παραλίμνι, ο Θεόδωρος Πυρίλλης επεσήμανε, ότι το έργο της Λεωφόρου Περνέρας σε συνέργεια με το έργο του παραλιακού πεζόδρομου, την ολοκλήρωση του έργου διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και την επερχόμενη ανάπλαση της πλατείας στην οποία τελέστηκαν τα εγκαίνια, σε συνάρτηση με την ενίσχυση του οδικού φωτισμού της οδού Αφροδίτης και οδού Περνέρας που αρχίζει το φθινόπωρο, σηματοδοτούν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για ολοκλήρωση των σημαντικών υποδομών που στερήθηκε η περιοχή τις προηγούμενες δεκαετίες.

Συνέχισε λέγοντας ότι η ολοκλήρωση των έργων της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς και η λειτουργία των επαρχιακών γραφείων του Κτηματολογίου και της Πολεοδομίας, έχουν δώσει νέα ώθηση στην ευρύτερη επαρχία της Αμμοχώστου. Μέχρι το τέλος του χρόνου ξεκινά ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης στο κέντρο του Παραλιμνίου χωρητικότητας 300 οχημάτων και αξίας 4 εκατομμυρίων, ενώ στις αρχές του νέου χρόνου αρχίζει η Α’ φάση ανάπλασης του πυρήνα του Παραλιμνίου με την οποία προβλέπεται πεζοδρομοποίηση της περιοχής που περικλείεται από την πλατεία Αγίου Γεωργίου μέχρι την Αγία Μαρίνα, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρης της λεωφόρου Μακαρίου Γ’ αξίας 6 εκατομμυρίων. Η λειτουργία των Δικαστηρίων Αμμοχώστου και η δημοσίευση του νέου Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας και Δερύνειας συμπληρώνουν τα έργα που έχουν επιτευχθεί από τον Δήμο τα τελευταία χρόνια μέχρι σήμερα.

Ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση Αναστασιάδη

“Όλα αυτά, ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου τα οφείλουμε στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία, αντιλήφθηκε το πόσο αδικηθήκαμε ως επαρχία τις προηγούμενες δεκαετίες και ένταξε στον προϋπολογισμό του κράτους αρκετά έργα που αφορούν όλους τους Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας μας. Τον ευχαριστούμε θερμά και παρακαλώ την κα. Υπουργό και τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου όπως μεταφέρουν αυτές τις ευχαριστίες και στον ίδιο.”

Famagusta.News