Τρισάγιο στο Κάβο Γκρέκο για Ισαάκ-Σολωμού από τους μοτοσυκλετιστές (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Κάβο Γκρέκο βρέθηκαν σήμερα οι μοτοσυκλετιστές-μέλη της Πρωτοβουλίας Ισαάκ Σολωμού. Περισσότεροι από τριάντα μοτοσυκλετιστές ταξίδεψαν από όλη την Κύπρο και συγκεντρώθηκαν στο ξωκλήσι του Αγίου Προκοπίου το οποίο βρίσκεται εντός της 34 Μοίρας Καταδρομών στο Κάβο Γκρέκο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Μιλώντας μετά το πέρας του τρισαγίου, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης, Ανδρέας Πεττεμερίδης, ενημέρωσε για τη νέα μεγάλη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Μνήμης, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όπως ανέφερε, στις 23 Δεκεμβρίου, όταν μοτοσυκλετιστές από όλη την Κύπρο θα ταξιδέψουν και θα συγκεντρωθούν στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Στο σημερινό τρισάγιο παρόντες ήταν και η μητέρα του Τάσου Ισαάκ, Τασούλα και ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, Σπύρος.

DSC 3977 exclusive, Ισαάκ-Σολωμού, Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού
©Famagusta.News

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία λίγο πριν τη σημερινή εκδήλωση έγραψε τα εξής:

“Μπροστά στις εξελίξεις που εδραιώνουν τη βαρβαρότητα που κυριαρχεί στην πατρίδα μας, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» δηλώνει παρούσα και επιμένει στον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, οι μοτοσυκλετιστές της Πρωτοβουλίας, θα μεταβούν στο εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου στο Κάβο Γκρέκο για δέηση στη μνήμη των δύο ηρώων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι τόσο βάναυσα υποβιβάζονται από την πολιτεία και μέρος της κοινωνίας του τόπου μας.

DSC 4001 exclusive, Ισαάκ-Σολωμού, Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού
©Famagusta.News

Οι μοτοσυκλετιστές θα εκκινήσουν από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, θα συναντηθούν στις 16:00 στον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας και από εκεί θα πορευθούν στο εκκλησάκι για να επαναλάβουν ότι ο δρόμος προς την Ελευθερία αρχίζει από τη μνήμη.

DSC 3995 exclusive, Ισαάκ-Σολωμού, Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού
©Famagusta.News

Με τη σκέψη πάντα στον Τάσο και τον Σολωμό, που καρτερικά υπομένουν τη δικαίωση της θυσίας τους και βλέπουν από ψηλά τη βαναυσότητα με την οποία κατακρεουργείται ο χώρος της θυσίας τους, απέναντι από την Αμμόχωστο και πλάι στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας, που μετατράπηκε εσχάτως σε τουριστικό τσεκ-πόιντ, θα συναντηθούμε στο εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου και θα ψάλουμε τον Ύμνον Εις την Ελευθερίαν.

DSC 3986 exclusive, Ισαάκ-Σολωμού, Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού
©Famagusta.News

Ακολούθως, θα ανακοινωθεί η επόμενη δράση της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου. Η μνήμη οδηγεί στη λευτεριά.”

Famagusta.News