“Βγήκαν μαχαίρια” on air για το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου (βίντεο)

sddefault

Οξύνθηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη μεταφορά του Κτηματολογίου Αμμοχώστου από τη Λάρνακα, που στεγάζεται σήμερα, σε κτήριο του Παραλιμνίου, το οποίο σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, αφενός δεν πληροί τις προδιαγραφές, αφετέρου επελέγη βάσει ψευδών παραστάσεων από την εταιρία που μειοδότησε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών ζητώντας την παύση της μεταφοράς για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ανέφερε ότι το Υπουργείο θα έπρεπε να διερευνήσει συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία δεν έχει ερευνήσει.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πιρίλλης σημείωσε ότι η διαδικασία μεταστέγασης έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια, εκφράζοντας την άποψη ότι «η Λάρνακα κηδεμονεύει την Επαρχία Αμμοχώστου εδώ και 43 χρόνια».
Επισήμανε ότι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο Κτηματολόγιο Λάρνακας και στην Πολεοδομία Αμμοχώστου, και τα οποία βρίσκονται στη Λάρνακα, δεν επιθυμούν να φύγουν, διαμαρτύρονται και προχωρούν σε συνάξεις εν ώρα εργασίας, ασχολούμενοι με το πώς θα σταματήσει η μεταστέγαση.

«Έρχεται η τοποθέτηση του κ. Ορφανίδη να επιβραβεύσει αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες», κατηγορώντας τους ότι κωλυσιεργούν.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Πιρίλλης ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του ηχογραφημένες και βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες από τρίτους, στα οποία τον καταριούνται και τον κατηγορούν σχετικά με το θέμα, με τον κο Ορφανίδη να επισημαίνει ότι αυτή είναι μια παράνομη πρακτική.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ είπε ότι ο ίδιος επικεντρώνεται στο ζήτημα των παρατυπιών, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι αντίθετος απέναντι στο ενδεχόμενο της μετακίνησης των υπηρεσιών, πλην όμως αυτές θα πρέπει να γίνουν με νόμιμο τρόπο.

Τόνισε, δε, ότι για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα «κατά παρέκκλιση», αυτό σημαίνει ότι υπήρξε πρόβλημα, με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου να απαντά ότι ο Δήμος είναι η οικονομική Αρχή, λέγοντας ότι η παρέκκλιση χρειάστηκε όταν, κατά την έναρξη των εργασιών, έπρεπε να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις μετά την έκδοση μιας πολύ αυστηρής οικοδομικής άδειας.

Εν συνεχεία, ο κ. Πιρίλλης εξέφρασε την άποψη ότι κάποιοι θέλουν να κρατήσουν καθηλωμένη την ανάπτυξη της Επαρχίας Αμμοχώστου και να την κηδεμονεύουν, ευρισκόμενοι σε άλλες επαρχίες.

 

Πηγή