ΒΙΝΤΕΟ «Να με κυβερνά εμένα η Αγία Νάπα; Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο!»

Μύδρους κατά της ονομασίας του νέου “Δήμου Αγίας Νάπας-Πρωταρά” που αναμένεται ότι θα προκύψει με τη συνένωση Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας και στη βάση της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών για μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξαπέλυσαν στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι Παραλιμνίου, τις απόψεις των οποίων κατέγραψε η εκπομπή Alpha Ενημέρωση.

Ο δημοσιογράφος του ALPHA Κύπρου, Γιώργος Χρυσάνθου συνάντησε τους δημότες Παραλιμνίου σε καφενείο της κωμόπολης και τους έθεσε το ερώτημα εάν συμφωνούν με τη διατήρηση του brand name “Αγία Νάπα” στο όνομα του νέοιυ Δήμου.

Ο κύριος Σολωμός μελέτησε το σχέδιο μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν συμφωνεί με αυτό, ενώ ζητά ο νέος Δήμος που θα δημιουργηθεί να ονομαστεί Δήμος Αμμοχώστου.

“Τι σχέση ο Δήμος με τον τουρισμό; Αγία Νάπα-Πρωταράς τι σημαίνει; Το Παραλίμνι που είναι; Εμείς θέλουμε να υπάρχει το Παραλίμνι στο Δήμο.”
Ο κύριος Παναγιώτης κρίνει ότι το σχέδιο είναι καλό και επισημαίνει ότι “εάν δεν μας θέλουν οι άλλοι να μείνουμε μόνοι μας”

“Σαν Παραλίμνι μόνοι μας, αν δεν μας θέλουν δεν θέλουμε κανένα. Εγώ είπα ότι εν θετική η ένωση των τεσσάρων δήμων, αλλα εάν δεν μας θέλουν να μείνουμε μόνοι μας.”
Ο κύριος Κώστας λέει ότι μετά την τουρκική εισβολή του 1974 το Παραλίμνι αντιπροσωπεύει την Αμμόχωστο και φιλοξενεί όλες τις διοικητικές και κρατικές υπηρεσίες της περιοχής.

“Διοικητήρια, δικαστήρια είναι όλα στο Παραλίμνι. Γιατί να μην μπει το Παραλίμνι και να μπει η Αγία Νάπα, τα τουριστικά να τα αφήσουν στην άκρη. Έχουμε 8 χιλιάδες ψήφους στο Παραλίμνι και η Αγία Νάπα δύο και να με κυβερνά η Αγία Νάπα εμένα, αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο.”