Ξεκινά σήμερα το Αγιολογικό Συνέδριο της Ι.Μ. Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

α1 exclusive, Αγιολογικό Συνέδριο, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα στις 9 το πρωί το στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου το Δ’ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Κωνσταντίνας-Αμμοχώστου και την Πολιτιστική Ακαδημία «Αγιος Επιφάνιος» και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου, και ώρα 9:00 π.μ. στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας στο Παραλίμνι, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα λήξουν το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30.

μητρόπολη1 exclusive, Αγιολογικό Συνέδριο, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Σε γραπτή ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται ότι «στόχος του Συνεδρίου είναι να συμβάλει στη μελέτη του βίου, του έργου και της τιμής των Κυπρίων Αγίων. Η Κυπριακή Αγιολογία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ιστορίας της Κύπρου, αλλά και της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικότερα, το οποίο δεν έχει μελετηθεί συστηματικά και επαρκώς μέχρι σήμερα» αναφέρεται, σημειώνοντας πως «η διοργάνωση των αγιολογικών συνεδρίων από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας ευελπιστεί να καλύψει αυτό το επιστημονικό κενό».

Προστίθεται ότι «το Δ’ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας φέρει τον γενικό τίτλο «Οικουμενικοί Άγιοι τιμώμενοι στην Κύπρο» και σ’ αυτό θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με την τιμή των αποστόλων και ειδικότερα του αποστόλου Ανδρέα στην Κύπρο, την τιμή των μεγάλων αγίων ιεραρχών, την τιμή των μεγαλομαρτύρων και στρατιωτικών αγίων και ειδικότερα του αγίου Γεωργίου, την τιμή των αγίων μαρτύρων γυναικών και αγίων που τιμώνται ως προστάτες των ποιμένων και των αγροτών».

Στο Συνέδριο «θα συμμετάσχουν και θα παρουσιάσουν εισήγηση διακεκριμένοι ερευνητές και καθηγητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Πολωνία και τον Λίβανο με θέματα που άπτονται διαφόρων επιστημονικών κλάδων, όπως Θεολογία, Φιλολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Ιστορία της Τέχνη, Αρχιτεκτονική, Παλαιογραφία, Λαογραφία, Δίκαιο, Μουσικολογία και Κοινωνιολογία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων αρχιερατικής διακονίας (1978-2018)».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://edocs.imconstantias.org.cy/s/CcrmiOI0S6dvU48#pdfviewer

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 23812456/7, στην ιστοσελίδα www.imconstantias.org.cy και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο email: ekdosis@imconstantias.org.cy

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Famagusta.News, το Ράδιο Πολιτεία και το Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Εκκλησίας Κύπρου.

imagew 1 exclusive, Αγιολογικό Συνέδριο, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου