Παραμένει ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο το σκέφος με τους μετανάστες

akubernito ploio me 200 metanastes anoixta tis pulou.w hr Μετανάστες

Έγκυρες πληροφορίες που μεταδίδει το «SigmaLive» αναφέρουν πως το σκάφος που εντοπίστηκε νωρίτερα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο παραμένει εκεί.

Πρόκειται για μια ξύλινη ψαρόβαρκα μήκους περίπου 15 μέτρων, η οποία παραμένει ανατολικά του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο και μεταφέρει περίπου 100 παράτυπους μετανάστες.

Διεξάγεται αυτή τη επιχείρηση της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας υπό τον συντονισμό του Διοικητή και των Υποδιοικητών.

Στην επιχείρηση εμπλέκονται τέσσερις αστυνομικές άκατοι σε μια προσπάθεια αποτροπής της εισόδου των παράτυπων μεταναστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δύο από τις τέσσερις ακάτους θα παραμείνουν στο σημείο για παρακολούθηση της κατάστασης και αποτροπής των παράτυπων μεταναστών από την είσοδο στα χωρικά ύδατα.

Έχει εξηγηθεί στους παράτυπους μετανάστες πως τα σύνορα μας είναι κλειστά λόγω της σοβαρής επιδημίας του κορωνοϊού.

Από πλευράς Αστυνομίας έχουν ληθφέι όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και υγιεινής και έχει προσφερθεί στους μετανάστες νερό, τρόφιμα και καύσιμα. Αυτοί όμως αρνήθηκαν να τα παραλάβουν. Τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το αστυνομικό προσωπικό με σκοπό να διευκολύνουν την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στον τόπο αναχώρησής τους.

Η κατάσταση συνεχίζει να τυγχάνει παρακολούθησης από τις ακάτους της Λιμενικής.

Όπως αναφέρθηκε και πριν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την καταγωγή των επιβαινόντων ή τη χώρα προέλευσης του πλοιαρίου. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται, επίσης, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, η ηγεσία της Πολιτικής Άμυνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργίων Εσωτερικών και Εργασίας.