ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Εισηγείται “premium” μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης για παραλίες

Αναγκαία η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών παραλιών, αναφέρει ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

markonissos beach ayia napa Παραλίες, ΠΑΣΥΞΕ, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

Η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών παραλιών είναι αναγκαία, υποστηρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος «ζητά όπως ενισχυθούν και εντατικοποιηθούν οι ενέργειες και δράσεις για  περαιτέρω αναβάθμιση της υποδομής παραλίων, με στόχο αυτές να αποτελέσουν ακόμα ένα σημείο αναφοράς που θα συνάδει με τις προσδοκίες και  απαιτήσεις του ποιοτικού τουρισμού». Εδώ και χρόνια, προσθέτει, γίνεται συζήτηση για αναβάθμιση των υπηρεσιών παραλιών, για θεματοποίηση των παραλιών, ακόμα και για υποδομές νυχτερινής χρήσης παραλίων» σημειώνοντας πως «είναι καιρός να αρχίσει, με προγραμματισμό και φειδώ, η υλοποίηση τέτοιων εμπλουτιστικών έργων.

Αναφέρεται ακόμα ότι «ο ποιοτικός παραθεριστής, ξένος ή ντόπιος επιθυμεί, και είναι έτοιμος να πληρώσει, για υπηρεσίες πέρα από πλαστικό κρεβατάκι και ομπρέλα. Να εξυπηρετηθεί με υπηρεσίες ποτών και φαγητού, να έχει σύγχρονες υπηρεσίες ψυχαγωγίας, καθώς υγιεινής και ναυαγοσωστικής προστασίας, να νιώθει ότι απολαμβάνει αξέχαστη και μοναδική εμπειρία».

Η εθνική στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης, συνεχίζει η ανακοίνωση «εισηγείται υιοθέτηση ενός «premium» μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης για την Κύπρο. Αυτό́ σημαίνει ότι απαιτούνται αναβαθμισμένα προϊόντα, υπηρεσίες και κυρίως εμπειρίες διακοπών ώστε να προσελκύεται μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών «ψηλής δαπάνης».

Σημειώνει ακόμα πως «κανένας δεν εναντιώνεται στην απρόσκοπτη πρόσβαση του κόσμου στις παραλίες, όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τις παράλιες και τις θαλάσσιες ομορφιές». Όμως, συνεχίζει «η, με μέτρον και φειδώ, αξιοποίηση μέρους των εθνικών πόρων, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών εμπειριών των παραθεριστών ψηλής εισοδηματικής, και όχι μόνο, τάξης».

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αναφέρει επίσης πως «στηρίζουμε και ζητούμε την επίσπευση σχεδιασμών και τα έργων εμπλουτισμού των παραλιών, που συνάδουν με τη στρατηγική αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Απώτερος στόχος είναι ασφαλώς η βελτίωση της οικονομίας της Κύπρου και μέσω αυτού βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών».