ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Να “πρασινίσουμε” για τουρίστες και να ανοίξουν τα ξενοδοχεία για κυπρίους

Ποια η κατάσταση με Βρετανία, Ρωσία και άλλες αγορές και ποια η έκκληση των ξενοδόχων για έναρξη της τουριστικής σεζόν

imagewXX15X 2 exclusive, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου σε πρόσφατη συνεδρία του εξέτασε την επικρατούσα κατάσταση στην Επαρχία Αμμοχώστου όπως επίσης και θέματα που απασχολούν κι ενδιαφέρουν την ξενοδοχειακή βιομηχανία, ενόψει της επικείμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι πολλά θα εξαρτηθούν πρωτίστως από την επιδημητική κατάσταση της Κύπρου η οποία τώρα βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη, όσο και των κυριότερων αγορών, κάτι που συμβαίνει τώρα με την Αγγλία και Ρωσία και που θεωρείται αποτρεπτικός παράγοντας όσον αφορά τις εξελίξεις για μια πετυχημένη τουριστική χρονιά.

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου εκφράζει την ελπίδα, η πιο πάνω κατάσταση σύντομα να βελτιωθεί και η Αγγλία και η Ρωσία να περάσουν στην πράσινη κατηγορία, έστω κι αν οι συνθήκες όπως είναι σήμερα είναι δύσκολες. Κι αυτό γιατί η Αγγλική Κυβέρνηση δεν επιτρέπει τα ταξίδια για διακοπές, τουλάχιστο μέχρι τις 17 Μάϊου, ενώ τα πρωτόκολλά που ετοιμάζει, προνοούν ότι, όταν οι Άγγλοι επιστρέψουν από τις διακοπές τους θα μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημέρες εκτός και εάν η χώρα που θα επισκεφτούν είναι πράσινη και ότι με την άρση τέτοιων περιοριστικών μέτρων θα βελτιωθούν οι συνθήκες.

Όσον αφορά τη Ρωσική αγορά, όπως αναφέρει ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, αυτή ξεκίνησε δειλά-δειλά με δρομολογημένες πτήσεις μια φορά την βδομάδα από ένα μόνον τουριστικό πράκτορα, ενώ αναμένεται σύντομα η Ρωσική κυβέρνηση να επιτρέψει τα ταξίδια τουρισμού προς την Κύπρο και να αρχίσουν να δρομολογούνται πτήσεις τύπου chartered flights έτσι ώστε να αρχίσει η κανονική ροή τουριστών .

Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι οι άλλες αγορές όπως μεταξύ άλλων η Σκανδιναβία, η Πολωνία, η Ουκρανία, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι θολά αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για την έναρξη των οργανωμένων ταξιδιών προς την χώρα μας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου επισηνμαίνει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και ενταθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα με απώτερο στόχο η χώρα μας να αποκτήσει την απαιτούμενη ανοσία που θα μας κατατάξει στην πράσινη κατηγορία και θα καταστούμε ένας ασφαλής και ελκυστικός προορισμός για της παραδοσιακές μας αγορές αλλά και τις νέες που στοχεύουμε να προσελκύσουμε. Είναι ξεκάθαρο πλέον, όπως αναφέρεται, πως εάν δεν πρασινίσουμε στο χάρτη δεν θα πρέπει να περιμένουμε τουρισμό.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, θα πρέπει σύντομα να δοθεί και η ημερομηνία που θα μπορούν τα ξενοδοχεία να δεχθούν τους κυπρίους και να εμβολιασθούν άμεσα όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.α.

Παρόλο που η φετινή χρονιά προδιαγράφεται ως ιδιαίτερα δύσκολη, κλείνει η ανακοίνωση, δεν απογοητευόμαστε και πιστεύομε πως ένα προσέξουμε την επιδημιολογική μας εικόνα και προβούμε στις σωστές ενέργειες μπορεί τελικά να έχουμε μια μειωμένη μεν, ροή τουριστών προς την χώρα μας αλλά παράλληλα γίνεται και το πρώτο βήμα για ανάκαμψη στον τουρισμό.

Famagusta.News