ΠΑΣΥΞΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Προέχει η υγεία

41 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΣΥΞΕ

«Δύσκολες στιγμές περνά ο τουρισμός και η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Επαρχίας Αμμοχώστου και γενικά ολόκληρης της Κύπρου και η χρονιά 2020 έχει χαθεί οριστικά». Αυτή είναι η καθολική διαπίστωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στη παρουσία του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου ενημερώθηκε για την κατάσταση του τουρισμού στην Επαρχία Αμμοχώστου η οποία δεν παρουσιάζεται καθόλου θετική και πως τα μηνύματα που έρχονται από τις διάφορες αγορές μας δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Από πλευράς ξενοδόχων εκφράστηκε η ανησυχία κατά ποσό επαναλειτουργήσουν πολύ περισσότερα ξενοδοχεία από όσα χρειάζονται, κάτι που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα.

Τονίστηκε όμως, πως για τους ξενοδόχους της Επαρχίας Αμμοχώστου προέχει η υγεία των πολιτών και στηρίζουν την πολιτική που ακολουθείται, καθώς θα ήταν πολύ επικίνδυνο υπό τις παρούσες συνθήκες να δεχθούμε τουρίστες χωρίς το σχετικό τεστ, ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις.

Ο κ. Αβέρωφ ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι όσον αφορά τις επιδοτήσεις του κράτους.

Έγινε αξιολόγηση της όλης κατάστασης και των προβλημάτων που προκύπτουν από την κατάσταση αυτή και τις δυσμενείς επιπτώσεις τόσο για το 2020 όσο και για το 2021 το οποίο αναμένεται να είναι ακόμη μια δύσκολη χρονιά.

Εκφράστηκε όμως η πεποίθησης ο τι ο Κυπριακός Τουρισμός θα ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες και θα επιβιώσει για να καταστεί και πάλι ο στυλοβάτης της Κυπριακής οικονομίας.

Famagusta.News