ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: “Η Κυβέρνηση να κάνει διορθωτικές κινήσεις στο πρόβλημα της μείωσης του τουρισμού”

30420680 Ξενοδοχεία, ξενοδόχοι, ΠΑΣΥΞΕ

Εκκληση προς την κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στο θέμα της μείωσης του τουριστικού προϊόντος από συγκεκριμένες αγορές όπως η Ρωσία, απευθύνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το  Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου σε πρόσφατη συνεδρία του ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την μέχρι τώρα κίνηση του τουρισμού, τόσο στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου αλλά και στην Κύπρο γενικότερα. Είναι κοινή η διαπίστωση ότι η κίνηση όσον αφορά τις αφίξεις  αλλά και τις μελλοντικές κρατήσεις είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ιδιαίτερα από τη Ρωσική και Γερμανική αγορά, αλλά και με την Αγγλική να κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα».

Προστίθεται ότι «είναι δύσκολο και παρακινδυνευμένο να εκτιμήσει κάποιος τη μείωση από βασικές αγορές στο τέλος του χρόνου. Καλεί δε τους αρμοδίους να δουν την μείωση που υπάρχει και να ζυγίσουν τα πράγματα σωστά, μακριά από εντυπωσιασμούς, σκοπιμότητες και χωρίς πανικό και να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου συζήτησε επίσης «το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει από την ανεξέλεγκτη χρήση επαύλεων ως τουριστικών καταλυμάτων χωρίς τις σχετικές άδειες και εγκρίσεις και ιδιαίτερα χωρίς την καταβολή οποιωνδήποτε φόρων. Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου καλεί την Κυβέρνηση, την Βουλή και τον ΚΟΤ να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα και να θεσπίσουν ανάλογους κανονισμούς που να διέπουν την λειτουργία αυτών των επαύλεων ως τουριστικών καταλυμάτων».

Οσον αφορά το «τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού που παρατηρείται σ’ ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία» ο ΠΑΣΥΞΕ «καλεί την Κυβέρνηση να ενσκήψει στο θέμα, να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα και να προβεί στις δέουσες ενέργειες μακριά από τα τετριμμένα απαγορευτικά μέτρα σ’ ότι αφορά την εργοδότηση φοιτητών από τρίτες χώρες».

Famagusta.News / ΚΥΠΕ