Πιττάτζιης: “Κύριε Γαλανέ, οι καρνάβαλοι δε συγκρίνονται με τους κανίβαλους της Αμμοχώστου”

©Famagusta.News
©Famagusta.News

Ένα καυστικό σχόλιο προς τις χθεσινές αναφορές του Δημάρχου Αμμοχώστου περί “εκμετάλλευσης του ονόματος της Αμμοχώστου με τη διοργάνωση ιστορικών εκδηλώσεων από άλλους γειτονικούς Δήμους” ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό του στο Facebook ο γνωστός νομικός Ανδρέας Πιττάτζιης.

Διαβάστε επίσης:Δριμύ κατηγορώ Γαλανού: “Οι Αμμοχωστιανοί έγιναν πολίτες Β’ κατηγορίας”

Με επικριτικό χαρακτήρα ο δικηγόρος από το Παραλίμνι σχολιάζει τα όσα ο Αλέξης Γαλανός ανέφερε κατά τη χθεσινή διάσκεψη τύπου που διοργανώθηκε στη Λευκωσία με θέμα τον παραγκωνισμό που υφίστανται οι πρόσφυγες της κατεχόμενης Αμμοχώστου αλλά και για τις αναφορές του για την εκμετάλλευση της κατεχόμενης Αμμοχώστου από τις τοπικές αρχές της ελεύθερης επαρχίας.

Βέβαια, τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες θυμίζουν τις περσινές παρόμοιες αναφορές του Δημάρχου της Αμμοχώστου για την χρησιμοποίηση του ονόματος των Καρναβαλιών Αμμοχώστου από τον Δήμο Παραλιμνίου, σχόλια τα οποία αντιμετώπισαν την οργίλη αντίδραση των κατοίκων της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης:
Πώς απάντησαν στον Δήμο Αμμοχώστου τα Social Media (εικόνες)
Αντιδρά ο Δήμος Αμμοχώστου για το Καρναβάλι Αμμοχώστου στο Παραλίμνι

Αυτούσιο το σχόλιο Ανδρέα Πιττάτζιη προς τον Αλέξη Γαλανό:

Τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό, τον ενόχλησε ΠΑΛΙ γιατί οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας διοργάνωσαν εκδηλώσεις και χρησιμοποίησαν το όνομα της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Τον κ. Γαλανό δεν τον ενοχλεί, ούτε προβαίνει σε δημόσιες τοποθετήσεις, όταν διοργανώνεται χορός του πορτοκαλιού στην Λάρνακα με το όνομα της Αμμοχώστου. Δεν τον ενοχλεί που το Επιμελητήριο Αμμοχώστου χρησιμοποιεί και καπηλεύεται το όνομα της Αμμοχώστου για να προωθεί τα συμφέροντα της Λεμεσού και να αντιστρατεύεται των συμφερόντων της εναπομείνασας και ακρωτηριασμένης Επαρχίας.

Δεν τον ενοχλεί που το Επιμελητήριο Αμμοχώστου συμμετέχει σε επιχειρηματικές αποστολές για να πουλά διαμερίσματα στους Πύργους της Λεμεσού και όχι στα χώματα της Επαρχίας του.

Δεν τον ενοχλεί που ο ίδιος σαν Δήμαρχος Αμμοχώστου, προεδρεύει των συνεδριάσεων του Δημοτικού του Συμβουλίου στη Λεμεσό και όχι στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Κύριε Γαλανέ, οι καρνάβαλοι της Αμμοχώστου, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τους κανίβαλους που πολεμούν την εναπομείνασα Επαρχία.

Συμφωνώ σε κάτι όμως μαζί σας. Όντως, πολλοί έκτισαν πολιτικές καριέρες πάνω από το πτώμα της μητρόπολης μας, Αμμοχώστου, πουλώντας πατριωτισμό με κροκοδείλια δάκρυα. Και το επαναλαμβάνω… Η σημαία της Αμμοχώστου δεν κυματίζει στους ουρανοξύστες της Λεμεσου αλλά στην Επαρχία της.

Στιγμιότυπο 2019 03 15 19 exclusive, Αλέξης Γαλανός, Αντρέας Πιττάτζιης, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Famagusta.News