“Πόλεμος” Καρούσου-Πυρίλλη για συνένωση Δήμων – Τί αναφέρουν

zdfb exclusive, Γιάννης Καρούσος, Θεόδωρος Πυρίλλης, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

“Πόλεμος” φέρεται να ξέσπασε μεταξύ του Δήμου της Αγίας Νάπας και του Δήμου Παραλιμνίου, σχετικά με το ζήτημα της συνένωσης Δήμων.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, βάλλει κατά του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, με αφορμή την πρόταση του δεύτερου, για συνένωση Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας σε ένα Δήμο.

Διαβάστε επίσης:
Καρούσος: «Όχι στην πρόταση για ένα Δήμο» – Απόρριψη πρότασης Πυρίλλη
Πυρίλλης: «Εξοικονόμηση 7 εκ. ευρώ από τη συνένωση σε ένα δήμο στην ελ. Αμμόχωστο»
Καρούσος: «Καμιά συνένωση με Παραλίμνι»

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον κ. Καρούσο, ο οποίος ανέφερε ότι η πρόταση του Δημάρχου Παραλιμνίου, που αφορά στη συνένωση Δήμων, αποσκοπεί στο να δημιουργήσει έναν υπερδήμο ο οποίος να αντικαταστήσει την Μητρόπολη Αμμοχώστου, “για να μην υπάρχει Αμμόχωστος στο τέλος”, Αμμοχώστου με ένα Δήμο στον οποίο θα ηγείται το Παραλίμνι όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Το Παραλίμνι με τη πρόταση του και με πληθυσμό 15,000 θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των αποφάσεων έναντι των δημοτών της Αγίας Νάπας, της Σωτήρας και της Δερύνειας. Αφού με βάση την απογραφή πληθυσμού έχει πέραν του 50%. Τον απόλυτο έλεγχο επίσης θα το αποκτήσει και εκλογικά με τη εγγραφή νέων ψηφοφόρων αφού πιστεύω ότι ήδη το έχει αναλύσει εις βάθος. Στο σενάριο αυτό επίσης η Αγία Νάπα ενώ θα συνεισφέρει το 40% του προϋπολογισμού θα έχει εκπροσώπηση μόνο το 14% δηλαδή 1 δημοτικό συμβούλιο στους 10. Δηλαδή διάλυση της Αγίας Νάπας”, σημειώνει.

Εμείς θα συνενωθούμε με όσους θέλουν να είναι μέρος της Αγίας Νάπας και όχι με όσους θέλουν να την αντικαταστήσουν, ανέφερε ο κ. Καρούσος, τονίζoντας πως η πρόταση του Δήμου Παραλιμνίου έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Πυρίλλης: “Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Καρούσου”

Κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει τα όσα του καταλογίζονται, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, σημείωσε, “Απορρίπτω όλους τους ισχυρισμούς οι οποίοι είναι ανυπόστατοι και με πληγώνει το γεγονός ότι ένας αδελφός καταφέρεται με αυτά τα λόγια στον αδελφό του”.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, είπε, αγωνιζόμουν για όλη την Επαρχία και αυτό μπορεί να το μαρτυρήσει ο Κοινοτάρχης του Λιοπετρίου για τον ποταμό της περιοχής, ο Γιώργος Τάκκας για τα έργα της Σωτήρας, ο Μιχάλης Χατζηγιώρκας για την πλατεία Φρενάρους, ο Άντρος Καραγιάννης για τα έργα της Δερύνειας, ο Παναγιώτης Μιχαηλάς για τα έργα στο Αυγόρου και ο Νίκος Βάσιλας για τις προσπάθειες στην Άχνα.

Από την τοποθέτηση του αδελφού Γιάννη, πρόσθεσε, κρατώ το ενδιαφέρον του για τις κοινότητες και τον παραμερισμό τους γι’ αυτό τον καλώ να συμπορευτούμε για ένα δήμο σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου και οι προϋπολογισμοί του να κατανέμονται αναλογικά και ισότιμα σε όλες τις κοινότητες.

Σημειώνοντας πως απόδειξη του γεγονότος ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τις κοινότητες είναι η αποδοχή αυτής της πρότασης.

Ο Δήμος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να καπελώσει κάποιον, θέλει ανάπτυξη όλης της Ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, τόνισε.

Πηγή: SigmaLive