Πολιτιστικό Αμμοχώστου: Εγκαινιάστηκε από τον ΠτΔ μνημείο αφιερωμένο στους αγώνες του ΓΣΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αποκαλυπτήρια Μνημείου αφιερωμένο στη διαχρονική συμβολή των παραγόντων, μελών και αθλητών του ΓΣΕ καθώς και πεσόντων και αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Αμμοχώστου

asdfg exclusive, ΓΣΕ, εγκαίνια, πολιτιστικό κέντρο αμμοχώστου

Τελέστηκαν πριν από λίγο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική συμβολή των παραγόντων, μελών και αθλητών του ΓΣΕ στους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας, καθώς και των πεσόντων και αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στρατεύσιμων που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Αμμοχώστου.

IMG 1348 exclusive, ΓΣΕ, εγκαίνια, πολιτιστικό κέντρο αμμοχώστου
Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή.

IMG 1379 exclusive, ΓΣΕ, εγκαίνια, πολιτιστικό κέντρο αμμοχώστου

Στις 9.45 το πρωί τέλεσε τα εγκαίνια νέας πτέρυγας-επέκτασης, της μονάδας αιμοκάθαρσης και του κέντρου μαστογραφίας, του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, ενώ στις 11.30 το πρωί θα επισκεφθεί τον ποταμό Λιοπετρίου, όπου θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του αλιευτικού καταφυγίου.

IMG 1387 exclusive, ΓΣΕ, εγκαίνια, πολιτιστικό κέντρο αμμοχώστου

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), η υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του Αλιευτικού Καταφυγίου Λιοπετρίου αποτελούσε πάγιο αίτημα των επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής. Οι εργασίες αναμένεται να αποπερατωθούν τον Νοέμβριο του 2023 με συνολικό κόστος €11 εκατομμύρια. Τα έργα στο αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο θα είναι χωρητικότητας 112 σκαφών περιλαμβάνουν την κατασκευή ξύλινων κρηπιδωμάτων, ράμπα ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών, καρνάγιο, αποθηκευτικούς χώρους για τους επαγγελματίες ψαράδες κλπ. Κύριος στόχος είναι η αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου σε έναν σύγχρονο, ασφαλή και οργανωμένο χώρο εργασίας για τους επαγγελματίες ψαράδες.

IMG 1393 exclusive, ΓΣΕ, εγκαίνια, πολιτιστικό κέντρο αμμοχώστου

IMG 1396 exclusive, ΓΣΕ, εγκαίνια, πολιτιστικό κέντρο αμμοχώστου IMG 1383 exclusive, ΓΣΕ, εγκαίνια, πολιτιστικό κέντρο αμμοχώστου IMG 1391 exclusive, ΓΣΕ, εγκαίνια, πολιτιστικό κέντρο αμμοχώστου IMG 1361 exclusive, ΓΣΕ, εγκαίνια, πολιτιστικό κέντρο αμμοχώστου