Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: «Έκκληση για διάσωση επόμενης τουριστικής χρονιάς»

«Αυτή είναι η εποχή του προγραμματισμού»

81D3C2EC F32C 4801 968C C890A3394494 Θεόδωρος Τάκκας

Έκκληση προς τους αρμόδιους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασωθεί η επόμενη τουριστική χρονιά, απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τάκκας χαρακτήρισε «πολύ αρνητική εξέλιξη, την χθεσινή ανακοίνωση της Βρετανίας, ότι από την Κυριακή 1η Νοεμβρίου όσοι ταξιδεύουν από την Κύπρο προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπαίνουν σε περιορισμό για 14 μέρες. «Θεωρούμε ότι αυτή είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό στην Κύπρο, με την οποία θα κλείσει η τουριστική σαιζόν για το 2020» είπε.

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς η φετινή χρονιά κλείνει άδοξα και η Κύπρος δεν κατάφερε να πάρει αυτό που μπορούσε ως τουριστικός προορισμός, σε σύγκριση μάλιστα με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της. Η Ελλάδα κατάφερε φέτος να πάρει περίπου το 30 – 35% της τουριστικής κίνησης του 2019, σε αντίθεση με την Κύπρο που δεν ξεπέρασε το 10 – 15%».

Διαβάστε επίσης: Δώρος Τάκκας – Χρύσω Τσόκκου στο FN: “Ταφόπλακα για τον τουρισμό η απόφαση του ΗΒ”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε ότι στην επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου παραμένουν ακόμα ανοικτά περίπου 20 ξενοδοχεία, για τους τουρίστες του Νοεμβρίου, «ωστόσο με την τελευταία απόφαση της Βρετανίας, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα. Αναμένεται ότι μόνο 2 – 3 ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη διάρκεια του Νοέμβρη στην επαρχία Αμμοχώστου».

Σημείωσε ακόμα ότι «αυτό που πρέπει να γίνει, για να γλυτώσουμε ό,τι μπορούμε από την τουριστική περίοδο 2020-21, είναι να κινηθούμε άμεσα, ειδικά προς εκείνες τις αγορές τις οποίες παραμελήσαμε φέτος, δηλαδή τη ρωσική και την ουκρανική. Πρέπει να διαβεβαιώσουμε τις συγκεκριμένες αγορές ότι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν κάποια τουριστική δραστηριότητα την ερχόμενη χρονιά».

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου «αυτή είναι η εποχή του προγραμματισμού, είναι η εποχή που πρέπει οι δύο συγκεκριμένες τουριστικές αγορές να γνωρίζουν πως θα αντιμετωπιστούν την επόμενη χρονιά. Η Ρωσική και η Ουκρανική αγορά ζητούν συνεχώς από τους ξενοδόχους πληροφόρηση για το τι θα γίνει το 2021, την οποία δυστυχώς δεν έχουμε μέχρι στιγμής, για να δώσουμε».

Ο κ. Τάκκας απηύθυνε «έκκληση στους αρμοδίους όπως προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να περισώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από την τουριστική περίοδο του 2020-21, η οποία προβλέπεται να είναι εξίσου δύσκολη, όπως και η φετινή χρονιά».

Πηγή: ΚΥΠΕ