Προσπάθησαν να “κατέβουν” σε παραλία του Πρωταρά και να διαφύγουν οι μετανάστες

Migrants from North Africa arrive in the southern Italian island of Lampedusa March 7, 2011. Hundreds of Tunisian migrants continued arriving in Lampedusa on boats of various sizes throughout the early hours on Monday. REUTERS/Antonio Parrinello (ITALY - Tags: POLITICS SOCIETY)

Σκάφος στο οποίο επέβαιναν παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα μέσω ραντάρ, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο στην επαρχία Αμμοχώστου.

Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στο σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν συνολικά 21 πρόσωπα, 5 άνδρες, 7 γυναίκες και 9 παιδιά.

Κατά τη διενέργεια εξετάσεων στο εν λόγω σκάφος, διαπιστώθηκε ότι τα εννέα παιδιά καθώς και τέσσερις γυναίκες, παρουσίαζαν συμπτώματα αφυδάτωσης και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για παροχή ιατρικής φροντίδας.

Αργότερα, αποφασίστηκε όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες του σκάφους, οδηγηθούν στη στεριά και ακολούθως στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Κατά τη συνοδεία του σκάφους από άκατο της Λιμενικής, σε κάποια στιγμή ο χειριστής του σκάφους ανέπτυξε ταχύτητα και προσάραξε σε παραλία του Πρωταρά. Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου που βρίσκονταν στη στεριά, ανέκοψαν τους μετανάστες που προσπάθησαν να διαφύγουν.

Στη συνέχεια και μετά από έλεγχο των στοιχείων των μεταναστών στις διαδραστικές βάσεις δεδομένων του συστήματος αφιξοαναχωρήσεων, του καταλόγου απαγορευμένων μεταναστών, του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης καθώς και στις βάσεις Europol και Interpol, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Παράτυπων Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Famagusta.News