ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Σε επιφυλακή οι αρχές για νέες αφίξεις μεταναστών

Το κύμα μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα αναμένεται να επηρεάσει και την Κύπρο

13B51B4B 3DD1 4812 B62F B8CA7EF109E6 exclusive, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Νέα Αμμοχώστου, Προσφυγικό
Εικόνα Αρχείου

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κυπριακές αρχές για νέες αφίξεις μεταναστών από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Το κύμα μεταναστών που “απειλεί” να εισβάλει στα ελληνικά σύνορα από τον Έβρο αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τα ελληνικά νησιά, δεν πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστη και τη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένονται νέες αφίξεις μεταναστών τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Famagusta.News, οι καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες φαίνεται να ευνοούν την προσπάθεια μεταναστών να περάσουν στα κυπριακά χωρικά ύδατα διαμέσου του Κάβο Γκρέκο, κάτι που αποτελεί συνήθη τακτική, όπως συνέβη πρόσφατα και στις 14 Ιανουαρίου 2020 με την πρώτη για το 2020 άφιξη πλοιαρίου με 101 μετανάστες οι οποίοι ξεκίνησαν από την Αττάλεια της Τουρκίας. Επισημαίνεται ότι εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες – πρόσφυγες από τη Συρία εισήλθαν με τον τρόπο αυτό, δηλαδή διαμέσου του Κάβο Γκρέκο στην Κυπριακή Δημοκρατία, με την αποβίβασή τους να γίνεται στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου στην ποεριοχή Περνέρα του Πρωταρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Famagusta.News, οι κυπριακές αρχές φαίνεται να βρίσκονται σε επιφυλακή εντός των επόμενων ημερών να αντιμετωπίσουν πιθανή άφιξη μεταναστών, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), ενώ επισημαίνεται ότι στις 2:30 τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου 2020, 14 μετανάστες από τη Συρία κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα εντός της Δημοκρατίας από τα κατεχόμενα και εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στην Αθηένου.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό θέμα, με πολλές, όμως, κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις, το οποίο η Κυπριακή Κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει, τόσο όσον αφορά τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στην υποδοχή και φιλοξενία των αιτητών πολιτικού ασύλου που προσφυγοποιήθηκαν από τη Συρία.

Famagusta.News