Ψυχική στήριξη στους Δημότες από Δήμο Αγίας Νάπας και Δήμο Σωτήρας

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 19T135456.678 exclusive, Δήμος Αγίας Νάπας, Δήμος Σωτήρας

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής, στήριξης και ψυχικής ενδυνάμωσης για τους δημότες τους προωθούν  ο Δήμος Σωτήρας και ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Δήμος Σωτήρας:

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ψυχική στήριξη και ευημερία των δημοτών της Σωτήρας από τις συνέπειες που έχει επιφέρει ο εγκλεισμός από την εμφάνιση της πανδημίας, οι δυσμενείς κοινωνικές, οικονομικές και προσωπικές επιπτώσεις που επέφεραν δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, ο φόβος της νόσησης από τον ιό COVID-19 αλλά και η απώλεια εργασίας και σταθερού εισοδήματος για πολλές οικογένειες».

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση «Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας με εξειδικευμένες γνώσεις του Προγράμματος Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» της διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Σωτήρας, παρέχουν συμβουλευτική, στήριξη, ψυχική ενδυνάμωση, ενημέρωση και διασύνδεση με υφιστάμενες υπηρεσίες στους δημότες. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται ατομικά τηλεφωνικά ή μέσω Skype μετά από διευθέτηση ραντεβού, χωρίς κόστος, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 7:30 το πρωί μέχρι και τις 3 το απόγευμα. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 99152816».

Ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι «πρόκειται για μία σημαντική βοήθεια που παρέχεται από τους Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας του Προγράμματος Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» της διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, ευχαριστώντας παράλληλα την υπηρεσία για τη συνεργασία και τονίζοντας πως τέτοιες δράσεις είναι απαραίτητες καθώς οι προεκτάσεις της πανδημίας δεν περιορίζονται μόνο στην ανθρώπινη υγεία αλλά και σε κοινωνικό, οικονομικό, διαπροσωπικό, οικογενειακό, μέχρι και πολιτιστικό επίπεδο».

Πρόσθεσε ότι «οι τοπικές αρχές παρά τις προσπάθειές που καταβάλλουν για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους εν μέσω πανδημίας, δεν πρέπει να αγνοούν και τον κάθε δημότη ξεχωριστά αλλά και τη συγκεκριμένη στήριξη που χρειάζεται, είτε αυτή είναι υλική είτε ψυχική”.

Ο κ.Τάκκας είπε επίσης ότι “σε συνεργασία με την Εκκλησία Σωτήρας και τα Οργανωμένα Σύνολα έχει ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Εκκλησίας Σωτήρας με ειδικά σημεία που έχουν τοποθετηθεί σε υπεραγορές και φρουταρίες του Δήμου, ώστε κανένας συνάνθρωπος μας να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα».

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας:

Δράση στήριξης πολιτών

H εμφάνιση της πανδημίας, ο εγκλεισμός (lockdown) και οι δυσμενείς επιπτώσεις της οδήγησαν σε δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Ο φόβος νόσησης από τον ιό COVID-19, η απώλεια εργασίας, οι οικονομικές δυσκολίες αποτελούν μερικές αλλαγές οι οποίες αναπόφευκτα επηρεάζουν τη ψυχική υγεία και ευημερία των ανθρώπων.Στο πλαίσιο αυτό, Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας με εξειδικευμένες γνώσεις του Προγράμματος Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» της διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας, παρέχουν συμβουλευτική, στήριξη, ψυχική ενδυνάμωση, ενημέρωση και διασύνδεση με υφιστάμενες υπηρεσίες στους δημότες. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται ατομικά τηλεφωνικά ή μέσω Skype μετά από διευθέτηση ραντεβού, χωρίς κόστος.

Μέρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή
Ωράριο Λειτουργίας: 7:30πμ – 3:00μμ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 99152816