Πυρίλλης για το θέμα του Κτηματολογίου «Δυστυχώς οι βουλευτές της Αμμ/στου κωφεύουν»

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρήστου Ορφανίδη και του δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη όσον αφορά το θέμα της μεταστέγασης του Κτηματολογίου Αμμοχώστου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Μετά την επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Ελεγκτή, με την οποία ζητούσε την διακοπή των διαδικασιών μεταστέγασης του Κτηματολογίου Αμμοχώστου από τη Λάρνακα, ο Χρ. Ορφανίδης απέστειλε γραπτή δήλωση, με την οποία χαρακτηρίζει σκάνδαλο και παρατυπία τη μεταφορά του Κτηματολογίου και του τμ. Πολεοδομίας Αμμοχώστου στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Μάλιστα, ο κ.Ορφανίδης υπενθυμίζει το πρόσφατο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, σημειώνοντας ότι είναι για πρώτη φορά που καταγγέλθηκε εν τη γένεση του σκάνδαλο και αντί οι εμπλεκόμενοι και οι αρμόδιοι να το εξετάσουν, επιχειρούν να το συγκαλύψουν.

Ο κ.Ορφανίδης χαρακτηρίζει παράνομη και παράτυπη την επιλογή του συγκεκριμένου κτηρίου στο Παραλίμνι για στέγαση του Κτηματολογίου Αμμοχώστου. «Τόσες παρανομίες και παρατυπίες μαζεμένες επί των διαδικασιών δεν έχουν ξαναγίνει. Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι εγκέφαλοι και οι καθοδηγητές της επιμονής κι επιλογής του συγκεκριμένου κτηρίου, δημιουργώντας ξεκάθαρα ανησυχίες για τυχόν συμφέροντα και σκοπιμότητες», τονίζει. Ο Βουλευτής Λάρνακας καταγγέλλει, επίσης, ότι κανείς δεν απάντησε σε όσα έχει καταγγείλει, υποστηρίζοντας ότι οι παράγοντες της Αμμοχώστου κρύβονται και με την όλη τους συμπεριφορά επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του. Επισημαίνει, τέλος, ότι οι απαντήσεις που έλαβε από κυβερνητικούς λειτουργούς για το θέμα επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι επικροτούν την παρατυπία.

Απάντηση Πυρίλλη

Απαντώντας ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, δήλωσε ότι ξεκάθαρος στόχος του κ.Ορφανίδη είναι να παραμείνουν αυτά τα κυβερνητικά τμήματα στη Λάρνακα και ότι ο βουλευτής παρακινείται από υπαλλήλους του κτηματολογίου. «Ο κ.Ορφανίδης δουλεύει για το συμφέρον της επαρχίας του και τον συγχαίρω. Θέλει να ενσωματώσει την επαρχία Αμμοχώστου στη Λάρνακα. Δυστυχώς οι βουλευτές της Αμμοχώστου κωφεύουν και θα πρέπει επιτέλους να τοποθετηθούν», σημείωσε. Ο κ.Πυρίλλης κάλεσε τον κ.Ορφανίδη να τοποθετηθεί δημόσια, κατά πόσο θεωρεί ότι ορθά όλα αυτά τα χρόνια το Κτηματολόγιο και η Πολεοδομία Αμμοχώστου λειτουργούν στη Λάρνακα, μακριά από την επαρχία Αμμοχώστου. «Αυτή την απάντηση δεν την έδωσε ποτέ. Είναι καιρός να τοποθετηθεί. Είναι ή όχι αδικία τόσα χρόνια αυτά τα κυβερνητικά τμήματα να βρίσκονται μακριά από την επαρχία μας», διερωτήθηκε.

Πηγή

Ροη Ειδησεων

Δρ Μιχάλης Ζουβάνης: “Να βελτιώσουμε το παρόν για να χτίσουμε το μέλλον” (Βίντεο-Συνέντευξη)

Ο Παθολόγος-Ενδοκρινολόγος Δρ Μιχάλης Ζουβάνης ο οποίος διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Παραλιμνίου - Δερύνειας,…

19 Μαΐου, 2024

Δύσκολες ώρες για την Ελένη Αρτυματά – “Καιρός να αναπαυθεί η πονεμένη σου ψυχή”

Δύσκολες ώρες περνά η Ελένη Αρτυματά μετά την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της προσώπου. Η…

19 Μαΐου, 2024

Κυπελλούχος 2023-24 η Πάφος

Εντυπωσιακή η Πάφος που κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στην ιστορία της καθώς επικράτησε με…

18 Μαΐου, 2024

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024