Πυρίλλης: Πυρ και μανία με Χατζηγιάννη – Σενέκη: «Θέλουν να καταργήσουν τον Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας»

Κόλαφος η ανακοίνωση του Δημάρχου Παραλιμνίου: «Με τις ενέργειές τους οι δύο βουλευτές ενισχύουν τις προσπάθειες όσων θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στην επαρχία Αμμοχώστου»

80DE84C6 E77F 4B5D B857 8C7D4D2572BF exclusive, Θεόδωρος Πυρίλλης, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Την κατάργηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου φαίνεται ότι επιχειρούν μεθοδικά οι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ και Χρήστος Σενέκης του ΔΗΚΟ με την πρότασή τους για ορισμό του Επάρχου (κρατικός υπάλληλος) ως Πρόεδρος του Προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου επαρχίας Αμμοχώστου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Θεόδωρου Πυρίλλη:

«Στον νόμο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπεται για όλες τις επαρχίες, ότι η έδρα του Επαρχιακού Συμβουλίου είναι στον Μητροπολιτικό Δήμο και προεδρεύει του Επαρχιακού Συμβουλίου ο Δήμαρχος του ομώνυμου Δήμου. Λόγω του ότι η Μητρόπολή μας είναι κατεχόμενη, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Νίκος Νουρής και το Υπουργικό Συμβούλιο έστειλαν στη Βουλή τροποποιητικό Νομοσχέδιο για να καλυφθεί το κενό με εισήγηση η έδρα και η Προεδρία του Προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου να αναληφθεί από τον μεγαλύτερο Δήμο. Όπως, δηλαδή, ήταν και το αυτονόητο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών. Οι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ και Χρήστος Σενέκης του ΔΗΚΟ κατέθεσαν πρόταση για απόρριψη του νομοσχεδίου με την οποία οι συγκεκριμένοι βουλευτές φαίνεται ότι ξεκάθαρα επιχειρούν να καταργήσουν το εκ των πραγμάτων προσωρινό αστικό κέντρο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου που είναι ο Δήμος Παραλιμνίου και κατ’ επέκταση ο νέος Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας.

Με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ο νέος Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας θα έχει το 60% του πληθυσμού της ελεύθερης επαρχίας, το 65% στην κατανάλωση νερού, το 70% των Πολεοδομικών Αδειών και το 70% των λυμάτων, υπηρεσίες για τις οποίες θα έχει αρμοδιότητα ο Επαρχιακός Οργανισμός.

Με την πρότασή τους αυτή, οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, επιχειρούν ανερυθρίαστα και σε αντίθεση με τα τεκμήρια που αναφέρονται πιο πάνω, να ανατρέψουν την αρχή της αναλογικότητας και το αυτονόητο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών. Με την ενέργειά τους ενισχύουν τις προσπάθειες αυτών που θέλουν να διατηρήσουν την ταφόπλακα στην ανάπτυξη της επαρχίας Αμμοχώστου.

Καλώ τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργικού Συμβουλίου και να στείλουν το θέμα το συντομότερο στην Ολομέλεια της Βουλής για να ληφθεί απόφαση, ώστε να μπορέσει και η δική μας επαρχία να προετοιμάσει έγκαιρα τον νέο αυτό οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θέλουμε και ζητούμε ξεκάθαρα να γνωρίζουμε ποια κόμματα και ποιοι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας συμφωνούν ή διαφωνούν με την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών.

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.»