“Πυρετός” επενδύσεων στην επαρχία Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμφαση σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αναμένεται να της προσδώσουν νέα δυναμική και οικονομική υπόσταση δίνει η επαρχία Αμμοχώστου.

Αξιόλογες ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, όπως οι μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, το υπό αδειοδότηση γήπεδο γκολφ, καθώς και το έκδηλο ενδιαφέρον για δημιουργία μεγάλης πανεπιστημιακής μονάδας στην Αγία Νάπα είναι μόνο μερικά από τα έργα τα οποία τα τελευταία χρόνια λαμβάνουν σάρκα και οστά.

Σημαντικές χαρακτηρίζουν οι επιχειρηματίες της επαρχίας τις νέες αναπτύξεις, λαμβάνοντας υπόψη πως συμβάλλουν καθοριστικά στην περαιτέρω εμπορική, οικονομική, τουριστική αλλά και κοινωνική πρόοδο της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Πέτρος Πέτρου, Πρόεδρος ΤΕΒΕΑ: “Πολλά άλλα μεγαλεπήβολα έργα συντάσσουν, πλέον, μιαν οικονομική δυναμική δραστηριότητα της επαρχίας που ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είναι, θα μπορούμε να το νιώσουμε και οι επενδυτές πρέπει να το κατανοήσουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας οικονομικής ανάπτυξης, ακριβώς εκεί που βρίσκονταν δηλαδή οι υπόλοιπες επαρχίες.”

Κερδισμένος από τις επενδυτικές πρωτοβουλίες και ο Δήμος Σωτήρας, ο οποίος αναμένεται να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που διανοίγονται για μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο της Αγίας Θέκλας όπως το πολυτελές ξενοδοχείο Sun City του ομίλου Jim Chang Global που αποτελεί τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή ανάπτυξη στην επαρχία Αμμοχώστου.

Γεώργιος Τάκκας, Δήμαρχος Σωτήρας: Τα τελευταία χρόνια η Σωτήρα βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδύσεων, έχουμε το πρώτο μεγάλο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται υπό ανέγερση ευελπιστώντας ότι θα λειτουργήσει τέλος του 2019. Έχουμε, επίσης, ακόμη δύο ξενοδοχεία βρίσκονται υπό αδειοδότηση και όλα αυτά χάρη στη στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει σαν δήμος Σωτήρας για προσέλκυση επενδύσεων στην παραλιακή μας περιοχή.

Αξίζει να επισημανθεί ότι όσον αφορά συγκεκριμένα στον Δήμο Σωτήρας, σημαντικά πλεονεκτήματα αποτελούν η κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας στα ανατολικά και η διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου του Ποταμού Λιοπετρίου στα δυτικά της παραλιακής περιοχής Αγίας Θέκλας. Τα έργα αυτά, σε συνδυασμό με την υπό σχεδιασμό διαμόρφωση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου αναμένεται να βάλουν τη Σωτήρα στον χάρτη των τουριστικών επενδύσεων.

Πηγή: Sigma TV