Ριζοκάρπασο: €6.000 σε κάθε ιδιοκτήτη κατοικίας για επιδιορθώσεις/συντηρήσεις

Το προτεινόμενο ποσό χορηγίας για κάθε κατοικία καθορίζεται στις 6,000 Ευρώ το οποίο θα παραχωρείται εφάπαξ.

rizokarpaso

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισαγωγή του μέτρου “Test to Stay” στην Εθνική Φρουρά. Η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου είναι η 11η Φεβρουαρίου 2022, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού .

Η κα. Παρισινού αναφέρει ακόμη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Οικονομικής Ενίσχυσης των περιστασιακά διαμένοντων και επανεγκατασταθέντων στις Κοινότητες Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα, για την αναγκαία ανακαίνιση/επιδιόρθωση των παλαιωμένων κατοικιών τους.

Η κα. Παρισινού είπε ότι το σύνολο των δικαιούχων εκτιμάται περίπου σε 65 άτομα και το συνολικό κόστος για την υλοποίηση του Σχεδίου υπολογίζεται  στα 400,000 ευρώ, οι οποίες στη βάση των διαδικασιών θα δοθούν μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το προτεινόμενο ποσό χορηγίας για κάθε κατοικία καθορίζεται στις 6,000 Ευρώ το οποίο θα παραχωρείται εφάπαξ. Το υπό αναφορά Σχέδιο χαίρει της στήριξης του συνόλου των κομμάτων και υποστηρίζεται από τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και των οργανωμένων φορέων των δυο προαναφερόμενων κοινοτήτων, ανέφερε.

Επίσης η κα. Παρισινού ανακοίνωσε ότι το  Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε την απόφαση του ΔΣ του ΡΙΚ για διορισμό του Αθανάσιου Τσόκκου στη θέση του Γενικού Διευθυντή από τις 14 Φεβρουαρίου 2022, για περίοδο 5 ετών.