Ατυχήματα με γαϊδούρια στην Καρπασία, προκαλούν αντιδράσεις

shutterstock 161301782 KKKK 1 Κατεχόμενα

Τη λήψη μέτρων μεταξύ της Γιαλούσας και του Ριζοκαρπάσου ζητεί ο σύνδεσμος περιβαλλοντικής προστασίας και κοινωνικού ακτιβισμού Ριζοκαρπάσου, μετά τα τελευταία οδικά δυστυχήματα που προκλήθηκαν λόγω γαϊδάρων, κάνοντας λόγο για εκστρατεία δυσφήμησης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του εν λόγω συνδέσμου Φιράτ Μποράκ, ανέφερε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι το “τμήμα περιβάλλοντος” προσπαθεί να συγκεντρώσει τα γαϊδούρια της χερσονήσου εδώ και δύο χρόνια σε μικρούς χώρους.

Ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων στο δρόμο Γιαλούσας – Ριζακαρπάσου για την αποτροπή ατυχημάτων με γαϊδούρια και δήλωσε ότι θα πρέπει να μετακινήσουν τα ζώα σε κλειστούς χώρος όχι κοντά σε κύριους δρόμους.

Σε δύο χωριστά ατυχήματα προχθές το βράδυ, οχήματα συγκρούστηκαν με γαϊδούρια που πετάχτηκαν στον δρόμο ξαφνικά, με αποτέλεσμα το ένα τετράποδο να σκοτωθεί και το άλλο να τραυματισθεί σοβαρά. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν και τα αυτοκίνητα.

Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν γιατί έχουν περάσει δύο χρόνια από την εξαγγελία και τα γαϊδούρια είναι ακόμα ελεύθερα, σημειώνοντας ότι και στο παρελθόν υπήρξαν πολλά τροχαία λόγω του ότι πετάγονταν στο δρόμο.

Ανακοίνωση, εφιστώντας την προσοχή των οδηγών στην εν λόγω περιοχή, είχε εκδώσει και η “αστυνομία”.