Εκδήλωση στο προεδρικό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

8bbd1359969c69235721ca7ffff3f55c XL Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης

Αυτό που επιδιώκουμε είναι να επιτύχουμε εκείνη τη λύση για το Κυπριακό, μέσα από την οποία θα δημιουργείται ένα κράτος με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, διεμήνυσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ενα σύγχρονο κράτος, είπε, το οποίο θα δομεί τη λειτουργία του σε λύση που θα ανταποκρίνεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του οποίου το σύνολο των νομίμων πολιτών του θα μπορεί μέσα σε συνθήκες ασφάλειας να ευημερεί απαλλαγμένο από τις όποιες εγγυήσεις, από τα όποια επεμβατικά δικαιώματα, από την όποια παρουσία κατοχικού ή άλλως πως όπως και αν ονομάζεται τουρκικού στρατού.
Σε χαιρετισμό σε εκδήλωση στο Προεδρικό, για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι, θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που δεν θα υπάρχουν εγκλωβισμένοι και με λιγότερα δικαιώματα πολίτες.
Είναι αδιανόητο, τόνισε, κάποιοι να νομίζουν ότι μέσα από ετεροβαρείς συμφωνίες είναι δυνατόν να δημιουργηθούν οι συνθήκες που να επιτρέψουν να λειτουργήσει ένα κράτος όπως όλοι το θέλουμε, προσδοκούμε και αναμένουμε.
Είναι αδιανόητο, συνέχισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, να πιστεύουν κάποιοι πως μπορεί να δημιουργούνται συνθήκες μέσα από το επιχείρημα της πολιτικής ισότητας που να δίνουν δικαιώματα περισσότερα σε εκείνους που αποτελούν τη λιγότερη πληθυσμιακά κοινότητα.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

 

Πηγή: RIK News