Γκρεμίζεται η υπαίθρια αγορά στον κατεχόμενο Απ. Ανδρέα και χτίζεται άλλη

1200px Apostolos Andreas Monastery seaside Απόστολος Ανδρέας

Το δεύτερο μισό του Μάρτη αναμένεται να γκρεμιστούν τα πρόχειρα υπαίθρια καταστήματα που λειτουργούν στον περίβολο της μονής του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία και να χτιστούν ομοιόμορφα περίπτερα για μεταστέγαση των πωλητών, σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί.

Όπως αναφέρει η Κίπρις ποστασί, οι ιδιοκτήτες – μικροπωλητές έχουν ήδη ειδοποιηθεί να εκκενώσουν τον χώρο και πως θα τους δοθεί κανονικά στεγασμένος χώρος μήκους 6 μέτρων (σσ: δεν δίδονται ακριβή στοιχεία και εμβαδόν) στο χώρο στάθμευσης κοντά στο Μοναστήρι. Ωστόσο κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν υποστηρίζοντας ότι “δεν χωρούν σε 6 μέτρα”.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, η απόφαση για το γκρέμισμα των πρόχειρων υπαίθριων αγορών λήφθηκε στο πλαίσιο της αλλαγής του περιβάλλοντα χώρου της Μονής που ανακαινίσθηκε. Ωστόσο, σημειώνεται, ακόμα και εκείνοι που θέλουν να μεταστεγαστούν στα νέα καταλύματα δεν μπορούν να πάρουν το κλειδί γιατί τους λέχθηκε πως αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουν και όσους αντιδρούν να αποδεχθούν την αλλαγή. Η Κίπρος ποστασί επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, οι ιδιοκτήτες – μικροπωλητές ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή χθες Κυριακή.

Famagusta.News