Καλή Ανάσταση από τους μαθητές του Ριζοκαρπάσου

Σαράντα πασχαλινές λαμπάδες ετοίμασαν οι μαθητές των κατεχόμενων σχολείων του Ριζοκαρπάσου για τα άπορα παιδιά στις ελεύθερες περιοχές.

Την περασμένη Τρίτη ο αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλίας Δημητρίου, επισκέφθηκε το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και τα παιδιά του παρέδωσαν τις λαμπάδες τους με την παράκληση να τις χαρίσει σε παιδιά που δεν μπορούν να αγοράσουν τις δικές τους λαμπάδες για το Πάσχα.

«Πράγματι, την επομένη επισκέφθηκα οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν βοήθεια από το ΠΣΣΕ», είπε μιλώντας στον «Φ» ο κ. Δημητρίου και πρόσθεσε: «Είχα συναντήσει μια μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της στο προαύλιο της εκκλησίας της περιοχής τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά που έκαναν τα παιδιά όταν πήραν τις πασχαλινές λαμπάδες που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές από τα κατεχόμενά μας σχολεία».

Φέτος, είπε ο αντιπρόεδρος του ΠΣΣΕ, «με την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα» καταφέραμε να πετύχουμε σχετικά εύκολα τον στόχο μας που ήταν να εξυπηρετήσουμε 1.000 οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια».

Ευτυχώς, «ο κόσμος, τόσο ατομικά όσο και σε επίπεδο εταιρειών, προσέφερε απλόχερα και ήδη κάποιες οικογένειες έχουν πάρει τα πασχαλινά τους πακέτα».

Είναι πολύ θετικό, πρόσθεσε, «το ότι διαπιστώνουμε ότι οι οικογένειες που χρειάζονται τη βοήθειά μας άρχισαν να μειώνονται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Προηγουμένως, «έφθαναν κοντά μας για βοήθεια γύρω στις 2.500 οικογένειες παγκυπρίως, τώρα πέσαμε στις 1.000. Δεν πρέπει βεβαίως να θεωρήσουμε ότι η οικονομική κρίση μας έχει αφήσει και ότι περνάμε όλοι καλά».

Πηγή: Philenews